בוקר טוב,
יש לי פק"מ המשועבד כבטחונות. ביקשתי, לשחררו על מנת שהחשבון לא יכנס ליתרת חובה . הבנק סרב בטיעון שהפק"מ מיועד לכסות על מצב שגובה המינוס יגיע לגובה הפק"מ ויכסה אותו בבוא הזמן. אני מבחינתי ,טענתי שמאחר והבנק חסם לי את כרטיס האשראי שלא אשתמש בו, והחובות שלי ידועים לבנק מהיום לעוד שנה, שהפק"מ ישוחרר היום ולא בזמן שגובה המינוס יגיע לגובה הפק"מ.
האם הם סתם רוצים לקמבן עליי ריבית על המינוס ?
ב. האם הבנק פועל כחוק בניגוד לדעת הלקוח וגורם לי נזק מיותר?
ורד שלום
חסרים פרטיים עובדתיים, אך לדעתי לבעיה שהצגת, יכולים להיות שלושה פתרונות אפשריים:
1. הפיכת החשבון לקרידטורי (ללא אששראי כלשהו). היינו פרעון האשראי באמצעות יתרת הפק"מ (בהנחה שזו מספיקה) וביטול מסגרת האשראי, כולל כרטיס האשראי. ייתכן שבמקרה כזה תוכלי לקבל כרטיס אשראי חוץ בנקאי. אם זו דירשתך, הבנק חייב להסכים לה. ייתכן שידרוש עמלת פרעון מוקדם בגין ההלוואה אם קיימת.
2. להגיע להסכמה כשלהי עם הבנק בעניין מסגרת האשראי ושחרור הפקדון או חלקו. בעניין זה חושב להדגיש שלא חלה על בנק חובה לתת אשראי (כולל כרטיס אשראי) והדבר נתון לשק"ד.
3. לבדוק האם התניית האשראי בשעבוד פקדון מהווה התניית שירות בשירות, שאסורה לפי חוק הבנקאות (שירות ללקוח). לפי הפסיקה בעניין, יש לבחון נסיבות של כל מקרה על מנת להגיע למסקנה האם אכן מדובר בהתניית שירות בשירות. לצורך זה, רצוי שתפני להתייעצות עם עו"ד שמתמחה בדיני בנקאות.
בהצלחה בכל מקרה.
אסף מירוז, עו"ד ומוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר