יש לי שתי שאלות חשובות:
1. מה זה בי.די.איי ?
2. היום הייתי בבנק יהב כדי לברר שם לפתיחת חשבון, בקשתי לפתוח את החשבון לבד למרות שאני נשואה משום שבעלי טרם הנשואים הסתבך קצת והפך למוגבל.
הפקידה אמרה לי שאני יכולה לפתוח חשבון אך ללא מסגרת בגלל ש ה - בי.די.איי של בעלי לא תקין. אמרתי לה שאני לא מעוניינת שיהיה בחשבון, אך היא אמרה שעצם היתונו נושאים משפיע גם עלי למרות שלי אין שום בעיה הוא קושי והייתי רוצה לדעת האם מה שהיא אמרה לי נכון והאם זה כך בכל הבנקים.
ממתינה לתשובה
עליזה
לגבי השאלה הראשונה - בי. ד. איי. מדרגת חברות ואשראי. לגבי השאלה השניה, החוק מחייב את הבנקים ליתן לאזרח אפשרות לנהל חשבון, אך הבנק אינו מחויב ליתן לו אשראי.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום עליזה.
אשיב לשאלותייך.
BDI היא חברה פרטית, שמנהלת מכח חוק, מאגר מידע על היסטורית אשראי. בחוק נקבעו הדרכים לקבלת מידע, רישום מידע, האפשרות לתיקון טעויות, מחיקה וכו'.
אכן, לרישום שלילי ב BDI יש השפעות חמורות מאוד על היכולת לקבל אשראי.
חשוב להבין, שבניגוד לשירותים מסומים (כגון פתיחת חשבון עו"ש) שיש חובה לתת אותם, למעט מקרים בהם הבנק התחייב, הבנק אף פעם לא מחויב להעמיד אשראי.
פרקטית, בנקים נוהגים בהתחלת טיפול בכל בקשת אשראי לערוך בדיקה ב BDI.
עם זאת, אינני יודע אם בכל הבנקים אינפורמציה שלילית על בעלך תמנע ממך מלקבל אשראי. מומלץ לנסות, כולל גם אפשרות של חשבון עסקי אם זה רלבנטי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר