הלכתי היום לבנק וגיליתי שבמקום שיהיה לי בחשבון 700.000 ש"ח יש לי כרגע 1,400,000 ש"ח.
מה הדין במקרה זה? האם יש לי אפשרות למשוך את הכסף ולהחזיר אותו לבנק בתשלומים ללא ריבית? האם יש חוק מוגדר בנושא או תקדימים משפטיים?
אלברטו - רעננה
לדעתי עליך להשיב את הכספים לאלתר, שכן כספים אילו לא שייכים לך. מדובר בהתעשרות שלא במשפט. הבנק יהא רשאי לדרוש את הסכום במזומן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
מסכים איתך בנושא המוסרי של השבת הממון, השאלה היא האם מבחינה משפטית/חוקית יכולים לחייב אותי להשיב את כל הסכום במזומן או שמא החוק מאפשר לי להגן על עצמי ולהגיע עם הבנק לפריסת תשלום החוב לאורך זמן?
התשובה המעשית לשאלה שלך תלויה בהרבה עובדות. כמה זמן עבר מאז שזוכה הכסף בחשבון. מה ההשלכה עליך של חיוב פתאומי של החשבון בסכום כזה. האם משכת את הכספים. האם יש מקום לטעון, מבחינת היקפי הפעילות בחשבון, שלא מיד עלית על הטעות ועוד כהנה וכהנה. בקיצור, חוץ מהתשובה הפשוטה והנכונה חוקית (לא רק מוסרית) של עמיתי המלומד, צריך לבדוק עם בעל מקצוע את הנסיבות הספציפיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר