שלום רב
לפני כשנתיים מחרתי בית עקב חובות גדולים את היתרה הפקדתי לחיסכון שאוכל להשתמש בו לעת הצורך אני ובעלי פנסיונרים שהפנסיה מגיעה לפחות מ-10000 ש"ח
עכשיו אנו במינוס גדול ואנו מעונינים לסיים עם המינוס בבנק והאפשרות היחידה היא הסכום שבחיסכון.
בבנק נאמר לנו שהמדינה תיגבה אחוזים מסוימים שאיני יודת מה הם מאחר שכך הסכום שישאר לי לא יפתור לי את הבעיה ( סכום החיסכון 122 אלף בלבד) .
אבקש תשובה מה אוכל לעשות .
תודה זיוית
שלום זיוית
שאלתך נוגעת לתחום של מיסוי ואינה שייכת לפורום הבנקאות.
שבת שלום.
עו"ד ברק ג'ורדן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה
אכן אפנה לפורום המתאים
זיוית
זוית שלום,
אכן מתבקש כי תפני שאלתך לפורום מיסים.
יחד עם זאת נראה כי אינך מבינה את המצב לאשורו, לכן אנסה להסביר לך את המצב ככל שאני מבין אותו משאלתך.
למיסים אין קשר למכירת הבית. סביר כי מס השבח (ומס מכירה ככל שחל בזמנו) שולמו כאשר מכרת את הבית.
על רווחים מריבית של סכומים בחיסכון חל מס (מס רווחי הון).
המס חל רק על הרווח (כלומר לא על כל הסכום שבחיסכון אלא רק על הריביות שהרווחת (ככה שככל הנראה הסכום אינו גבוה).
ככל הנראה, המועד בו משולם המס הוא המועד בו פותחים את קופת החיסכון ופודים את הכסף שחסכת, מכאן שברגע שתפדי את החיסכון, הבנק יעביר לרשות המיסים את המס בגין הכספים שחסכת. ככה שהמתנה רק תדחה את מועד תשלום המס אך לא תבטל את חבותך במס.
מומלץ לשוב לבנק ולבקש את כל הפרטים על סוג המס ושיעורו. תבררי כמה כסף ישאר לך נטו ביד לאחר פרעון החיסכון ואז תחליטי.
כמו כן, מומלץ לברר את העניין באופן מקיף עם עו"ד העוסק במיסוי ו/או עם רו"ח.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר