שלום רב, רציתי בבקשה לדעת מה זה תוקף שבית משפט נותן להסכם פשרה?
אנו נמצאים לאחר פסק דין נגד הבנק,וקרה ככה שהגשנו ערעור,ובנק הגיש ערעור,אך כרגע אנו רוצים להגיע להסכם על מנת לסיים את כל התהליך.בהסכם פשרה הבנק רשם שערעור שלנויידחה וערעור של הבנק יתקבל אך ללא צו להוצאות. עורך דין שלנו סיכם עם הבנק שבהסכם יהיה גם רשום שבית משפט נותן תוקף להסכם פשרה. רציתי לדעת מה זה בדיוק אומר?
תודה מראש.
קטיה שלום,
משמעות הביטוי הינה כי ביהמ"ש יחתום על הסכם הפשרה ויתן לו תוקף של פסק דין.
היינו בית המשפט כאילו נותן פסק דין בו נפסק את מה שסוכם בהסכם הפשרה.
המשמעות הינה שערכאת הערעור פסקה ולכן לא ניתן לערער שוב אלא ברשות.
המשמעות של תוכן ההסכם כפי שאני מבין מדברייך הינה כי ביהמ"ש יקבל את טענות הבנק בערעור, אבל לא יחייב אותכם לשלם לבנק את האגרות ההוצאות ושכר טרחת העו"ד של הצד השני (הבנק).
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
רציתי להבין מה הבדל בין הסכם שבו מוסיפים את המשפט"בית משפט נותן תוקף" להסכם הזה, לבין הסכם שבו המשפט הזה לא מופיע?
ופירוש הסעיפים, אם בסעיף אחד רושמים "ערעור שלנו יידחה ו ערעור של הבנק מתקבל אך ללא צו להוצאות" ובסעיף הבא רשום"שבנק מתחייב לא לגבות יותר אף סכום מהצד השני מלבד הסכומים שכבר שולמו על פי פסק דין "?
תודה מראש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר