לפני למעלה משנה נגנב ממני פנקס צ'קים מתוך שני פנקסים שנשלחו אלי מהבנק בדואר רשום. הודעתי לבנק עוד באותו היום והגשתי תלונה במשטרה ואף ברשות הדואר.
כעבור מספר חודשים החלו לפנו אלי בתי עסק בטענה שהם מחזיקים צ'קים שלי שחזרו, הסברתי להם כי מדובר בצ'קים גנובים ואף שלחתי אליהם את כל האישורים שברשותי. אחד מבתי העסק פנה אלי במכתב ממשרד עו"ד לפני נקיטת הליכים, גם לו העברתי את כל האישורים שיש לי, אבל הוא החליט לפתוח נגדי תיק בהוצאה לפועל. הגשתי התנגדות ועיכוב הליכים וכעת אני ממתין לדיון בבית משפט בנושא.
א. האם עלי לשכור שירותי עו"ד כדי לטפל בנושא ?
ב. האם אין לבנק אחריות כלפי ואיך אני מתגונן מפני תביעות כאלה בעתיד ?
תודה
פעלת נכון. קרוב לוודאי כי בית המשפט ידחה את התביעה נגדך שכן ההמחאות גנובות. מובן שרצוי לשכור עו"ד העוסק ומתמחה בתחום. באשר לאחריות הבנק - כל עוד הבנק לא כיבד את ההמחאה לא ברורה לי הטענה כלפיו. אנא שלח פרטים נוספים ואשמח להשיב לך
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שאלתי היתה מהי אחריות הבנק במקרה הזה. הבנק שלח אלי את פנקסי השיקים בדואר רשום (לישיר הראשון אין סניפים) והם נגנבו בדרך אלי, ככל הנראה ברשות הדואר. בגלל המקרה הזה אני מטורטר כבר שנה וחצי ונאלץ להתגונן מפני בתי עסק המנסים לגבות את השיקים. לדעתי לבנק צריכה להיות אחריות מסויימת כלפי שכן הפנקס נגנב בדרכו אלי ולא כשהיה ברשותי.
ייתכן אבל במידה שווה גם לרשות הדואר אחריות על גניבת הפנקסים - אולי אף יותר מהבנק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום רב
מהיכן אתה בארץ?
ייתכן ואוכל לסייע לך בנושא.
נא שלח לי הודעה במייל.
בברכה
מה כתובת המייל שלך ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר