הבנק בו מתנהל חשבוני נתן לי מסגרת זמנית למ"ס חודשים בסך של 16000 ש"ח,עד ה-13/7.עכשיו המסגרת שלי הקבועה היא 8000 ש"ח.לחשבון הנ"ל מועברים ק.נכות שלי מביטוח הלאומי.סיוע בשכ"ד,מזונות ומשכורת ממקום עבודתי.סה"כ כ-7300 ש"ח.הבנק הודיע לי שלא אוכל למשוך כספים ולא להשתמש בכספומט עד שאפקיד את סכום החריגה מהסכום של המסגרת הקבועה.ב-28 לחודש הועברה הקצבה מביטוח הלאומי לחשבון הבנק.ניגשתי לבנק לבקש למשוך כסף,אך נענתי בשלילה.נאמר לי שכל עוד שלא אכסה את החריגה,שזה בעצם כמעט כל הסכום הכולל של הכנסותיי,לא יתאפשר לי לבצע כל משיכה.האם כך הדבר?אינני יודעת מה עליי לעשות.אין באפשרותי אפילו לקנות אוכל הביתה?הבנק החל להחזיר לי את כל הוראות הקבע.הדבר היחיד שמשולם זו ההלוואה שקיבלתי מהם.מנ עליי לעשות?שוחחתי עם בנק ישראל ונאמר לי שאם הבנק אישר לי מינוס על חשבון זה שנכנס לי ק.ביטוח לאומי אז הבנק לא מחוייב לאשר לי למשוך גם לא את כספי ק.הנכות.יש לציין שכרגע אני אף מוגבלת בחשבון למעשה עוד לפני מתן המסגרת הזמנית שניתנה לי.
אודה לכם על מענה במהרה,כי אינני יודעת איך לדאוג לבתי הקטנה.
אפרת
לצערי הרב בנק אינו מחויב עפ"י דין ליתן מסגרת אשראי למאן דהוא, לנהל חשבון כן, ליתן מסגרת אשראי לא. רוצה, נותן, לא רוצה, לא נותן. שיקולי הבנק הם לרוב כלכליים בלבד ומבוססים על סיכוי לרווח מול הסיכון שבהענקת האשראי. בברכה, עו"ד ברק ג'ורדן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר