אני קבלתי צו הפטר לפני שנה וכיום דורשת ממני העיריה כספים שמגיעים לה מלפני הפשיטת רגל וצו הכינוס על אגרות חינוך מים וארנונה וכשהראיתי בעיריה את צו הכינוס נאמר לי כי זה החוב יוסר רק אם עורך הדין שלי כתב בבקשה לצו הכינוס שאני חייבת לעיריה ואם לא צויין יאלצו אותי לשלם. שאלתי היא האם זה נכון? ואיך אוכל בעצם להיפטר מחובות אלו שנוצרו הרבה לפני פשיטת הרגל. וגםהייתי באיחוד תיקים לפני זה כך שעברתי מהאיחוד לפש"ר כל זה בתקופה של 15 שנה ותמיד עמדתי בתשלומים. אני חד הורית ל5 ילדים עובדת בחצי משרה ומקבלת השלמת הכנסה אנא עיזרו לי בנושא זה ותבוא עליכם הברכה
ר' חוק פשיטת רגל סעיף "69. (א) צו ההפטר יפטור את פושט הרגל מכל חוב בר-תביעה בפשיטת רגל, חוץ מאלה:
(1) חוב המגיע לפי התחייבות להימנע מעבירה או חוב המגיע למדינה בשל קנס."
ככל שהחוב לרשות המקומית אינו נובע מקנסות, ונראה שהחובות המדוברים אכן אינם קנסות, הרי דומה שיש מקום לבקש מבית המשפט להפסיק את הליכי הגביה של של הרשות המקומית.
בהצלחה, ברק ג'ורדן עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר