שלום לפני כמה חודשים אני משכתי כספים דרך כרטיס אשראי הגבול שלי זה אלפיים ש״ח אבל משכתי יותר ויצא לי וכך חרגתי ב5 אלף ממה שהמסגרת שלי מאפשרת לי אבל היה מוזר לי איך בנק נתן לזה לקרות אם ההסכם רק עד אלפיים ש״ח. כעבור חודש בערך הם חסמו לי את הכרטיס ושלחו מכתב התראה אני לא הייתי באותו זמן בעיר אז לא יכולתי להתייחס למכתב כשהגעתי הם הפנו אותי כבר לגבייה ושם אמרו לי שאני חייבת מעכשיו כל חודש להפקיד לבנק 1200 ש״ח סך הכל החוב שלי 11 אלף הבעיה שאני מתחילה לעבוד בעוד חודש ואין לי איך לשלם עכשיו האם קיימת דרך לעכב את זה לחודש אני נפחדת שיפתחו נגדי תיק בהוצאה לפועל אשמח מאוד אם תעזרו לי . תודה רבה
ולריה שלום,
לכל לקוח ישנה מסגרת שקובעת מה גובה המינוס שמותר שיהיה לו בחשבון.
להבנתי משכת כספים מהכספומט מעבר למסגרת שהקצו לך.
במצב כזה אכן הבנק רשאי לחסום אותך ולהעביר את התיק לגביה.
לבנק גם יש את שיקול הדעת להסכים ולהגדיל לך את המסגרת. לכן אם את סבורה שאכן יש באפשרותך לשלם את החוב בקרוב, את יכולה לפנות לבנק להסביר את המצב ולבקש שימנעו מפעולות גביה, שיגדילו לך את המסגרת ושתשלמי את החוב לאחר שתתחילי לעבוד.
לחילופין ניתן להגיע עם הבנק להסכם הלוואה, לפיו תקבלי מהבנק הלוואה כדי לכסות את החריגה או את כל המינוס, ותשלמי לבנק כספים בתשלומים.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר