התגרשנו לפני חצי שנה (פרודים שנה). "הודות" לעסק של הגרוש שלי וחשבון בנק משותף, נכנסנו לחובות והחשבון בנק מוגבל חמור (נשאר עוד חודש). לפני כמה שנים גם לקחנו הלואה משותפת (הוריו ודוד ערבים), כאשר בהסכם גירושין צוין כי ההלוואה עוברת אליו בתום בההגבלה. נכון להיום- הוא בפיגורים תמידים בהללואה ויש לו חריגות בחשבון. הוא רק החודש התחיל כביכול לעבוד, כך שאין עדיין משכורת בחשבון. בבנק יודעים על ההסכם אך למרות שמבינים את המצב ולא דורשים ממני תשלום, מסבירים שכאשר הפיגור יעבור לגביה אני אצטרך לשלם חצי כי אני חתומה על ההלואה. איזה פתרון יש לצאת מההלואה לאחר ההגבלה? אני לא רוצה להיות בלחץ עוד 4 שנים עד לסיום ההלואה וכל חודש לקבל טלפונים ומכתבים מהבנקים וחס וחלילה שוב להיכנס להגבלות ועיקולים בגללו. מה הפתרון ?
תודה
הי ילנה
הסכם הגירושין שלך אינו מחייב את הבנק. אם את חתומה על ההלוואה מול הבנק, אזי את צריכה להשיב אותה. קשה לי להאמין שהבנק יסכים לוותר עליך כלווה, אלא אם כן תביאי לו ערבים לשביעות רצונו. בהצלחה.
בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר