אני משמשת כאפוטרופוס לגוף ולרכוש מאז 12.2007, לבעלי, .בהחלטה בייהשמ נכתב בהחלטה הוראה לי כאפוטרופוס שעלי להפקיד לחשבון בנק שרשום על שם בעלי בלבד וכעת כאפוטרופוס על שמי .הסכום ההתחלתי שנותר וכל חודש 500ש"ח להפקיד לפקדון ולא אוכל להשתמש בכסף זה בלי אישור ביתהמ"ש , אומנם כך עשיתי ולא הייתה שום בעייה מאז נובמבר 2007 ועד לפני שבועיים, אני גם זכאית לסכום מזונות מהחשבון הנ"ל.קרה שבחודשים האחרונים כ-6 חודשים לא לקחתי את סכום המזונות , בימים האחרונים רשמתי צ'ק על סך הסכום שנצטבר למזונות שהיה יחסית גבוה, ופתאום הבנק לא אישר את הצ'ק למרות שהייתה יתרת זכות לכיסוי מעל סכום הצק, ופתאום החליט הבנק על דעת עצמו לשעבד את הפקדונות לטובת הבנק, ביטלו לי את הכרטיס אשראי, ואני האפוטרופוס, הבנק החליט על דעת עצמו להעביר כסף לפקדון ואין לי אפשרות לעשות פעילות בפקדונות לשחררם, לחדשם, כרגע כתוב לי ליד הפקדונות " הפיקדון משועבד" אין ייתרת חובה בחשבון.
ובנוסף על דעת עצמו ללא חתימתי החל להעביר 500ש"ח לפקדון כהוראת קבע. חשוב לציין שעד למועד כתיבת הצק שהיה לפני מספר ימים הכל היה בסדר אני מנהלת החשבון מאז 12 .2007 , פתאום מאז כתיבת הצק הזה השתנו עניינים.
שאלתי :
האם לבנק כיישות פיננסית מותר להתערב ולעשות את מה שעשה?
מה עלי לעשות? מה יקרה אם ברצוני לסגור החשבון ולשחרר הפקדונות ולעבור לבנק אחר?
תודה, אודה לתשובה מפורטת
מיטל
הח מיטל. אנא ראי את תשובתי מיום 1.6.11. בברכת שבת שלום.
בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה, אשמח אם תפרט את תשובתך לשאולתיי, לא הבנתי את תגובתך וחשוב לי לדעת אם הבנק רשאי לעשות מה שעשה, ומה עלי לעשות, אשמח לתגובה יותר מפורטת, מה שמוזר שמאז 2007 שאני מנהלת את החשבון הכל היה תקין והכל קרה בגלל שהצק שרשמתי שהיה בסכום של 17000ש"ח וזה עבור מזונות שלא לקחתי מהחשבון מספר חודשים, הבנק, ביטל לי את כרטיס האשראי, לא כיבד את הצק, למרות הייתרה בזכות ושיעבד פקדונות, אני פשוט לא מבינה את זה?, תוכל לייעץ לי איך לנקוט, אני האפוטרטפוס החוקי, ונראה שהבנק כאילו לקח את הניהול לעצמו, החליט להעביר כסף ללא חתימתי לפקדון, מה זה אמור להיות?
תודה
אני חייבת תשובה
מיטל
שבת שלום ושוב תודה
הי מיטל. תפני לבנק במכתב רשום עם הדרישות, שכולן כמובן צריכות להתאים לצו אפוטרופסות שבידיך.
בהתאם לתגובת הבנק, יש לשקול פניה לביהמ"ש לענייני משפחה אשר נתן את הצו.
אוכל ליתן תשובה מפורטת יותר לאחר קבלת תשובת הבנק בהתאם פניה שהצעתי לך להפנות אליו.
בברכת שבת שלום, עו"ד ג'ורדן ברק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
בהמשך לשאלתי : הבנק הסביר לי את מעשיו בגלל שכביכול מהחלטוה בית המשפט כאשר מינו אותי לאפוטרופוס בשנת 2007 נכתב כך " אני ממנה את המבקשת (שזו אני) כאפוטרופוס לרכוש וגוף ומורה למבקשת (לי) להפקיד סכום של 500ש"ח כל חודש לקרן נושאת פרות ולא תעשה שום פעולה בקרן הנ"ל ללא אישור בית משפט קמא" אז מאז 2007 הבנק לא התערב בפעולותי וההפקדה בוצעה והכל היה בסדר, פתאום, אבל לפני שבוע בערך כאשר רשמתי את הצ'ק, הבנק הפעיל שעבוד על פקדונות והתייעץ עם המחלקה המשפטית שלו והם ייעצו לשעבד פקדונות , ולא די בכך שהצק לא כובד למרות הייתרה שיש בחשבון לכיוסיו, גם כרטיס האשראי בוטל, על מה ולמה, מה הוא מתערב? ההוראה לא ניתנה לבנק אלא לי? מה הקשר? מה עלי לעשות?
אשמח לתגובה יותר מפורטת
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר