החשבון שלי ושל בעלי נמצא בבנק מזרחי
בנוסף לבעלי יש חשבון עסקי באותו בנק וסניף.
חשבוני אינו נמצא בחריגה מעל המסגרת האשראי.
ביקשתי לשחרר כספים שנמצאים בפק"מ בחשבון האישי שלי אך קיבלתי סירוב משום שהחשבון העסקי של בעלי נמצא בחריגה.
הפק"מ אינו משועבד לבנק.
האם מבחינה חוקית מותר לבנק לסרב לשחרר כספים השייכים לי.
אשמח לתשובה מהירה משום שהנושא דחוף.
בברכה,
ליאת.
ליאת שלום,
ככל שהפק"מ אינו משועבד, וככל שלא קיימת כל הסכמה או התחייבות שכספי הפק"מ ישמשו לכיסוי חריגה בחשבון אחר, הבנק חייב לציית להוראותייך ולשחרר את הכספים לפי דרישתך.
בד"כ במסמכי פתיחת החשבון בבנק את נותנת לבנק את הסכמתך מראש להעביר כספים בין חשבונות שונים לצורך כיסוי חובות. כמו כן במקרים מסויימים יתכן שלבנק תהיה "זכות עיכבון" על הכספים המוחזקים בידיו.
רצוי לפנות לעו"ד לבחינת העניין.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
ב"ט ליאת. בד"כ בנקים נוהגים להכניס להסכמים מול לקוחותיהם סעיף לפיו הבנק יכול להעביר כספים בחשבונות של אותו לקוח או שהלקוח קשור אליהם כדי למנוע חריגה או לכסות חריגה, או לייעד אותם לשם בטחון. אני מציע לך להגיש לבנק דרישה פורמלית, לקבל חותמת "נתקבל" על העתק הדרישה, ועם קבלת תגובת הבנק, לפנות לפורום בשנית ע"מ שניתן יהיה לבחון אותה משפטית. בד"כ כאשר הבנק מחויב ליתן תגובה בכתב הוא דואג לכך שטיעוניו יהיו מושתתים על יסודות איתנים.
בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר