אני בעלת חשבון פרטי בבנק. משכורות שלי ושל בעלי נכנסות לחשבון שלי במשך שנים. קיבלתי טלפון מהבנק שאלו מה זה 2 המשכורות ועניתי שזה שלי ושל בעלי. לפיכךהתבקשתי או להכניס את בעלי לחשבון העו"ש איליו נכנסת המשכורת או להעביר את משכורתו של בעלי לחשבון בבנק אחר . מאחר ואני לקוחה מעולה של הבנק והתרגזתי מהנושא הזה
מאחר ויש לי בחשבון פק"מ מכספים שקיבלתי מבני משפחתי אמר לי מנהל הבנק שזה בגלל הלבנת הון ולבעלי אין זיקה משפטית לחשבון וחובה שיהיה ולכן ואין לו בעיה להעביר את הפק"מ לחשבון אחר שיפתחו לי רק לפק"מ. ולחשבון העוש אצרף את בעלי.- שאלתי האם משפטית אם אני מצרפת את בעלי לחשבון עוש שבו נכנסות המשכורות הופך אותו גם לשותף לחשבון הנפרד של פקמ שהוא על שמי בלבד? האם למרות מה שהבנק אומר שלא תהיה לו זיקה לחשבון הפקמ בעצם כן תהיה לו זיקה והוא כן ייחשב גם לבעל זכות בחשבון הנפרד לפק"מ?
אודה לתשובה
נאור שלום,
כעיקרון החוק התקנות וכן הרגולציה בעניין איסור הלבנת הון מחייבים את הבנקים למסור דיווחים שונים.
ככל הנראה כאשר פתחת את החשבון בבנק נדרשת לחתום על הצהרה כי את אין בחשבון נהנה מלבדך, ולכן יש צורך להוסיף את בעלך לחשבון ולהחתימו על הטפסים הרלבנטיים בעניין.
בעניין הפיקדון יש אפשרות שהפיקדון שייך לחשבון העו"ש.
ויש אפשרות להקים חשבון פיקדון נפרד.
תתייעצי עם הבנקאי.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר