אני משמשת כאפוטרופוס לגוף ולרכוש מאז 12.2007, לבעלי, .בהחלטה בייהשמ נאמר לי כאפוטרופןס שעלי להפקיד לחשבון בנק שרשום על שם בעלי בלבד הסכום ההתחלתי שנותר וכל חודש 500 ש"ח לפקדון ולא אוכל להשתמש בלי אישור ביתהמ"ש , אומנם כך עשיתי ולא הייתה שום בעייה, אני גם זכאית לסכום מזונות מהחשבון הנ"ל.קרה שבחודשים האחרונים כ-6 חודשים לא לקחתי את סכום המזונות , בימים האחרונים רשמתי צק על סך הסכום שנצבר למזונות שהיה יחסית גבוה, ופתאום הבנק לא אישר את הצק למרות שהייתה יתרת זכות לכיסוי, ופתאום החליט הבנק על דעת עצמו לשעבד את הפקדונות לטובת הבנק, ביטלו לי את הכרטיס אשראי, ואני האפוטרופוס, הבנק החליט על דעת עצמו להעביר כסף לפקדון ואין לי אפשרות לעשות פעילות בפקדונות לשחררם, לחדשם, כרגע כתוב לי ליד הפקדונות " הפיקדון משועבד" אין ייתרת חובה בחשבון.
חשוב לציין שעד למועד כתיבת הצק שהיה לפני מספר ימים הכל היה בסדר אני מנהלת החשבון מאז 12 .2007 , פתאום מאז כתיבת הצק הזה השתנו עניינים.
שאלתי האם לבנק כיישות פיננסית מותר להתערב ולעשות את מה שעשה?
מה עלי לעשות? מה יקרה אם ברצוני לסגור החשבון ולשחרר הפקדונות ולעבור לבנק אחר?
תודה, אודה לתשובה מפורטת
מיטל
הי מיטל. תפני לבנק במכתב רשום עם הדרישות, שכולן כמובן צריכות להתאים לצו אפוטרופסות שבידיך.
בהתאם לתגובת הבנק, יש לשקול פניה לביהמ"ש לענייני משפחה אשר נתן את הצו.
בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר