לפני כשנה עשיתי הסדר עם הבנק שבו איחדו שתי הלוואות שהיו לי ופרשו אותן לתקופה ממושכת יותר ולכן הורידו לי את מסגרת האשראי שהייתה לי. (הייתה לי מסגרת גבוהה). למרות הקושי הרב שבהתנהלות עם משכורת של פחות מ6000 שח ועמידה בתשלום ההלואה, עמדתי בהתחיבותי במשך שנה זו. ידוע לי שבנק אינו חייב לתת אשראי ומצד שיני זה קשה בטרוף להתנהל כך שלא תהיה אפילו חריגה זעירה ביותר. אני רוקה וזו המשכורת היחידה שלי נכון להיום. האם יש לי סיכוי לפנות לבנק ושיסכימו לתת לי אשראי ולו גם קטן?( כשבעבר נתנו לי גדול מידי ללא בקשתי וללא רצוני אפילו?) האם זו לא היתממות של הבנק שמטיל את כל האחריות על לקוחות לאחר שהוא עצמו שיכנע אותם במרץ לקחת הלואות שאפילו לא רצו אותן?
שמואלה שלום,
זכותו של הבנק שלא להקצות מסגרת אשראי.
מעבר לכך, ישנם מקרים שגם כאשר הבנק מעוניין להקצות מסגרת אשראי, הוא כפוף למגבלות של הרגולטור.
מסגרת האשראי בד"כ נקבעת על-פי רמת ההכנסות ובהתאם לזכויות החובות וההסטוריה של הלקוח.
ככל שלא הוטלו עלייך הגבלות של בנק ישראל, יתכן שתוכלי לעבור בנק לבנק אשר יסכים להקצות לך מסגרת אשראי כלשהי.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
טוב אמרת שמואלה שציינת בנק אינו חייב לתת אשראי. תנסי להציע בטחון לאשראי המבוקש. כ"כ ניתן לנסות את מזלך בבנק אחר. יתכן גם שהבנק או בנק אחר יהיה מוכן לקבל ערבים + בטחונות בהרכב זה או אחר.
בהצלחה.
עו"ד ג'ורדן ברק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר