שלום רב.
עזרתי לחבר מהצבא לפני תקופה קצרה לשכור רכב מחברת "אלבר", כאשר הכרטיס שלי שימש כערבון. העיסקה הייתה לשלושה ימים בלבד, ולאחר מכן חבר שלי הזה היה צריך להביא פרטי אשראי שלו לחברת השכרה, וככה הוא אמר לי שהכול סודר. לאחר תקוםה מסויימת החלו לרדת לי כל מיני חיובים מהכרטיס לטובת חברת השכרה. התחלתי לברר למה, ומסתבר שפרטי כרטיס האשראי שלי עדיין מופיעים אצל חברת השכרה. אני כבר השתחררתי, ואני לא מצליח להשיג את חבר שלי הזה, כנ"ל גם חברת השכרה. ועכשיו הגיע אליי חוב של 5000 ש"ח לחברת השכרה. מה אני אמור לעשות? איך אני יכול לבטל את העסקאות האלה? כי נעשה פה שימוש בפרטי הכרטיס שלי ללא הסכמתי.
הי סשא. קשה מאד להשיב לפנייתך ללא בחינת המסמכים שהקימו את ערבותך לחברת ההשכרה. למשל, האם ערבת לשלושה ימים בלבד או שמא לתקופה ארוכה יותר או אף בלתי מוגבלת? בכל מקרה, עליך לפנות לחברה במכתב רשום ולדרוש את הפסקת התשלומים לאלתר. כן רצוי שתגש אליה ע"מ לקבל עותק של התחייבותך כלפיה כדי לבחון את הדרכים המשפטיות הפתוחות בפניך לשם השבת כספים, ככל שהדבר ניתן במציאות העובדתית והמשפטית השוררת ביניכם. בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק, נוטריון ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר