שלום,
לפני מספר חודשים פיניתי את דירת הוריי מרהיטים ישנים. התברר לי השבוע כי באחד הרהיטים נשאר ככל הנראה פנקס צ'קים ישן שלי עבור חשבון שנסגר בשנת 2001 והגנב עשה שימוש בכל אותם צ'קים ופיזר צ'קים מזוייפים בסך של קרוב ל-70 אלף ש"ח.
את הגניבה גיליתי רק השבוע, אחרי שלפני כששבועיים, התחלתי לקבל התרעות מחברות אשראי שבהם היו לי כרטיסים חוץ-בנקאיים, על הגבלות אשראי מצידם. בכל המכתבים נמסר כי הפעולה בוצעה עקב מידע שהתקבל מחברת BDI Coface - חברה לדירוגי אשראי.
אחרי שפניתי אל החברה הנ"ל, התברר לי כי יש על שמי חשבון מוגבל.
פניתי לבנק שלי, שם הובהר לי כי החשבון שלי אינו מוגבל ואין לי בעיית אשראי.
בשלב זה, כאמור, לא היה לי מושג מדוע נפגע דירוג האשראי שלי, שכן לא קיבלתי שום התרעות מאף בנק, ואף מידע על צ'קים שחזרו.
לאחר שהתברר לי בסופו של דבר שמקור הדיווח הוא בנק ישראל, פניתי אליו וגיליתי שהחשבון המוגבל הינו חשבון בבנק לאומי, שבו כאמור היה לי חשבון עד שנת 2001.
לאחר פנייה לבנק ובירור הנסיבות, התגלתה לי הגניבה והתגלו 12 צ'קים שחזרו בחודשיים האחרוניים עקב חשבון סגור. הוצאת צילומי הצ'קים גילתה כי מדובר בצ'קים מזוייפים. פניתי למשטרה מיידית כדי לדווח על הגניבה ועל זיוף הצ'קים.
אולם כרגע, נשארת השאלה - כיצד אני יכולה לטהר את היסטוריית האשראי שלי?
איך יכול להיות שחשבון סגור משנת 2001 הופך להיות מוגבל, ולא נדלקה בבנק נורה אדומה על הצ'קים האלה שחזרו?
בבנק לאומי מפנים אותי לבנק ישראל וטוענים כי כל התהליך בוצע באופן אוטומטי, וכי ההגבלה בוצעה על ידי בנק ישראל.
בבנק ישראל מסרו כי על בנק לאומי להסיר את ההגבלה.
בינתיים, חברת BDI Coface טוענת כי אני יכולה להסיר את הרישום, רק אם המידע היה לא נכון בשעת הדיווח, אבל אף גוף אינו מודה כי התבצעה פה טעות.
מה הצעדים שעליי לנקוט כאן, כדי לתקן את המידע בהקדם האפשרי?
בחוק שיקים ללא כיסוי יש פרוצדורה לביטול הגבלה, לרבות מועדים בהם יש לעמוד מרגע קבלת הודעת ההגבלה, מועד שלא צוין במכתבך. יש לבדוק את מועד קבלת הודעת בנק ישראל בדבר הגבלת החשבון ולהגיש בקשה לביהמ"ש לבטל את ההגבלה, ובמידת הצורך אף בקשה להארכת המועד להגשת הבקשה, ככל שהמועד חלף. בברכה, עו"ד ג'ורדן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר