לפני כמה חודשים רכשתי מגרש, ניגשתי לבנק למכנתאות לקבלת מימון, התיק עבר "חיתום" נשלחתי לשלם את כל ההוצאות לפתיחת התיק, נחתם חוזה בנינו לבין הבנק ואז השמאי החליט שיש שינוי בשמאות ויש הפחתת ערך (שהיא לא ריאלית בעליל!!!)ובנק החליט שהוא לא נותן לנו את המימון. מאחר שנגיד הבנק הכניס את השינוי בתנאי המימון החל מ - 05.05 אנחנו נפגעים קשות מביטולו של הבנק את ההסכם ביננו, הם הודיעו לנו שהם מחזירים לנו את ההוצאות שלנו אך הנזק שנגרם לנו מבחינה כלכלית הוא עצום.
האם אני יכולה לתבוע אותם על זה?
תודה ויום טוב
א.א
לכב' א.א.
התשובה לשאלת כב' נעוצה בהסכם שנכרת, כאשר לאחר חתימתו, זכויות וחובות הצדדים מוכרעות על פיו. ע"כ לצערי הרב, לא יהא זה נבון ונכון ליתן עצה מבלי לעיין תחילה באותו הסכם. בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
לבקשתי מהבנק לקבל את המבמכים עליהם חתמתי - הסכם המשכנתא, נאמר לי שלא ניתן להעביר לי אותם מאחר ולא קיבלנו את הצ'ק.... והם יחזירו לי רק את הכסף ששילמתי להם (פתיחת תיק) ולא את כל השאר.
ידידי, שחותמים על מסמכים, תמיד, אבל תמיד, לוקחים עותק של המסמך. לפי דבריך הרי שיתכן שהבנק אף לא חתם על המסמכים ברגע שהוא החליט שלא לתת משכנתא, ואז כלל לא נכרת הסכם. אולי יש בידך מכתב כוונות של הבנק ליתן משכנתא ככל שתעמוד בתנאים מסוימים? זה עשוי להאיר אור על הפרשה. בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק
התיק הועבר לפני ערב החד למחלקת "בחיה" ביצוע.... כל המסמכים הועברו אליהם, כולל מכתב מעו"ד של המוכר לחשבון הנאמנות! הכל! אם לא הסכימו לתת לי שום מסמך, רק אנחנו אלה שהעברנו עשרות אישורים ומכתבים והתחייבויות כולל החתמת הוראת קבע בח-ן הבנק שנדרשתי לפתוח לצורך קבלת המשכנתא, שולמו דמי פתיחת התיק ואף נכתבה הערת אזהרה בטאבו וכמובן מישכון ברשם המשכונות לטובת הבנק. כל זה לא מראה על כוונת הבנק לתת לנו משכנתא?!
אתה אומר "ש"נכתבה" הערת אזהרה, אינך אומר שנרשמה הערת אזהרה בטאבו. זו נקודה חשובה, כי אם אכן נרמשה הערת אזהרה בטאבו, אזי אכן זה מצביע על כוונה להעניק הלוואת משכנתא. אני מציע לך לגשת לעו"ד שיבחן את כל התיק וישקול כדאיות הגשת תובענה לביהמ"ש. במסגרת תביעה ניתן לחייב את הבנק להמציא את כל מסמכי העסקה. בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק
ממש בימים אלו אני ממתינה לאישורים מהמחלקה המשפטית של הבנק לצורך הסרת השיעבוד והערת אזהרה, אני לא יכול גם להתקדם עם שום בנק אחר בגלל ההערה הזאת כי גם כמובן כתוב הסכום של ההלוואה. מיום ליום אני מבינה מה רב הנזק שנגרם לי בגלל ההחלטה שלהם!!! אשמח להגיע אליך לפגישה לבדיקת התיק!
ידידי - אני מציע לך ללקט כמה שיותר מסמכים שכן יש לך (אני מבין שהרוב נמצאים בבנק אשר אינו משחחרם).
ג'ורדן ברק, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר