בעבר היה לי חוב לבנק הפועלים אשר שולם מדי חודש. בעקבות הפסקת עבודתי נוצר חוב של מספר חודשים.החלטתי למכור את ביתי ולכסות את חובותי בשיחה שזומנתי למנהלת בנק הפועלים נאמר לי שהיא מעבירה את החוב למחלקת הגביה של הבנק כהליך פרוצדרלי.אחרי כחודש קבלתי החלטת בית משפט לגבי החוב.נפגשתי עם העורך דין של הנק ואמרתי לו שהעמדתי את ביתי למכירה הוא היה סימפטי אמר לי לא לדאוג שם הערת אזהדה על הבית עד למכירתו ואמר לי בנוכחות עדה שהיתה עמי שהוא לא יגבה שכ"ט .מכרתי את ביתי ההלואה שולמה ועו"ד לקח ממני בלי אישורי כ-23.000ש"ח שכ"ט פניתי למח' הגביה ועד היום לא קבלתי תשובה .עכשיו אני פותחת עסק ופניתי לבנק לאומי לפתוח חשבון בנק ללא מסגרת אשראי והם סרבו לפתוח לי(לא נאמרה לי המיבה) ההיתי רוצה לדעת למה אני כלקוחה שלקחה אחריות ומכרה את ביתה להחזרת הלואות ולא הכריזה על עצמה כפושטת רגל עדיין נחשבת כלקוחה בעיתית בבנקים.ואם יש לי סיבה לתבוע את מנק הפועלים על שער טירת העורך דין.
תודה נילי
כ
לגבי פתיחת חשבון, בנק חייב לפתוח לכל אזרח חשבון אלא אם כן יש מניעות חוקית לכך. מובן שאינו חייב להעניק אשראי ללקוח. לגבי תביעה בגין שכ"ט שנגבה, לא הסברת הכיצד שכה"ט נגבה, אך אם הוא נגבה בניגוד להסכמתך ויש לך עדה ששמע כי הוא לא ייגבה, אזי אפשר להגיש תביעה בגין כך נגד הבנק, והתיק יוכרע עפ:י מהימנות העדים.
בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק, נוטריון ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר