שלום רב, לפני כתשע חודשים אימי ניפטרה והותירה אחריה הלוואות על ס"כ 110 אלף ש"ח שדודתי ערבה עליהן. לפני פטירתה של אמא היא בקשה כי דודתי לא תישא באחריות החובות . בנוסף אמא השאירה בית חדש שאני היורשת היחידה.
מלבד הבית אין כלל כסף נזיל ואני סטודנטית , הבנק אמר כי הוא עשה לי טובה שלא העביר את החשבון של אמא למחלקת הגבייה של הבנק לכן עלי לחסות את הלוואות במידי.
טענתם היא כי מחלקת גבייה יכפישו את שמי ואת סיכוי לקחת הלואות עתדיות , וזוהי שאלתי , האם עלי להימנע בכל תוקף ממחלקת הגביה? הם הסבירו לי שרק הם יכולים ללהקל עלי עם תשלום הלואות, ואילו הבנק אינו יכול לעזור לי עם הלוואות למעט מפטור מקנסות עתדיים.
לדבריהם , במידה והחשבון יעבור למחלקת גבייה אז הבית יעוקל במידי
אני לא יודעת מה לעשות ....
אבקש את עצתכם
תודה
שלום לבת. נושה רשאי לרדת לעזבון לשם גבייית החוב. כלומר, הבנק יכול להגיש תביעה כנגד העזבון ולבקש להטיל עיקול על נכסי העזבון, במקרה זה, הדירה.
בברכה, עו"ד ג'ורדן ברק
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום רב,
1. תחילה יודגש כי אין אדם יורש חובות אלא זכויות.
2. ככל שהחייבת היא אמא שלך, יש לבחון את הסכם ההלוואה ולברר האם ישנה התייחסות כלשהי למקרה מוות, מה סוג הערבות שדודתך חתמה עליה ומתי ניתן לפנות לערבים?
3. ככל שמדובר בהלוואת משכנתא, בד"כ יש ביטוח חיים כאשר הבנק הוא המוטב.
4. החוב אינו חוב שלך ולכן אני סבור שאין לך סיבה לחשוש ממחלקת הגביה של הבנק.
5.ככל שהבנק זכאי לגבות את חובו הוא רשאי לעשות כן מהרכוש והזכויות שאמך הותירה אחריה, ואין לו כל זכות להיפרע מנכסייך הפרטיים.
6. ככל שהבנק אכן יבקש להיפרע מעיקול ומכירה של הבית, הדבר עלול לגרום להפסד כספים רב (הבית עלול להימכר בערך נמוך מערכו בשוק, יהיו הוצאות משפט, כינוס וכו' שיווספו לסכום החוב).
רצוי לפנות לעו"ד שיבחן את מצב הזכויות והחובות, ינהל משא ומתן עם הבנק וימליץ לך על דרך הפעולה.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר