אני בהליך של פשיטת רגל עקב ערבות שחתמתי על חבר - סכום גבוה במיוחד ולא היה באפשרותי לשלם 165.000 ש"ח.
אני עובד שכיר במקום עבודה מסודר ומשתכר בסכום של מעל 12.000 ש"ח
אשתי לעומת זאת מרוויחה סכום של כ-3500 ש"ח
יש לאשתי ח-ן בדיסקונט והמשכורות של שנינו מועברות לחשבון זה,
ישנם שתי הלוואות הח-ן אחת נשאר בה 24.000 ש"ח והשניה 41.000 ש"ח
ללא מינוס , אציין כי ישנם ציקים וויזות בשימוש,
מאחר שבהלוואה של ה-47.000 ש"ח שנשאר בה 41.000 ש"ח לקחו לנו ריבית של 16.10% ריבית , לאחר שיחות עם מנהל הסניף הסכים להוריד ל 13.85% ריבית , אנו הרגשנו שזה מאוד הרבה , והחלטנו לעבור מהבנק הזה לבנק אחר ,
כעת כל מועד של פירעון הלוואות , שיקים(עד שיגמרו מה שכבר הוצאנו), ויזה בחיוב שוטף ,אנו מפקידים מזומן , ואין שום חוב מלבד פירעון ההלוואות ואף לא מינוס , הבנק התקשר ואיים (מנהל הסניף) כי עם לא נחזיר את המשכורות ניפגש בבית משפט .
האם הוא יכול לעשות בלאגן למרות שאנו משלמים?ובזמן.
אציין כי ההלוואות ללא ערבים וללא בטחונות .
הנ"ל הציע כי ניקח מהבנק החדש הלוואה ונכסה אצלו ,אך מאחר וזה ח-ן חדש כעת לא יאפשרו לנו ,ובינתיים נתנו לנו אשראי של 10.000 ש"ח ויזה ושיקים.
מה עלינו לעשות , שים לב רק אשתי הינה בעלת הח-ן , לעולם לא הייתי שותף לחשבון , הייתי מבקש את הצעתכם מה כדאי לי לעשות , העיקרון כאן גובר כי הבנק מתנהג אילנו בצורה מזלזלת עם משכורות של מעל 15.000 ש"ח .
שלום טל. אתה מציין כי הינך בפשט"ר, לא מציין ע"ש מי שתי ההלוואות. אם על שמך, הרי נשאלת השאלה, מדוע אינן בתיק הפשט"ר שלך, הרי לפי החוק העדפת נושים אסורה. כעקרון, יש רק שאלה אחת, והיא האם הלווה עומד בהסכם ההלוואה. ההסכם הוא הקובע, ולא אם המשכורות נכנסות לבנק אם לאו (אא"כ נאמר אחרת בהסכמי ההלוואות אותם לא ראיתי). נתין יהא ליתן לך תשובה מפורטת יותר ומוסמכת יותר רק לאחר עיון בהסכמי ההלוואה. בברכת שבת שלום, ברק ג'ורדן, עו"ד
אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר