שלום רב,
לפני כשנה וחצי חתמתי על כתב ערבות עבור חבר שלקח הלוואה בבנק, בסכום של 80,000 ש"ח.
בינתיים החבר עזב עם משפחתו את הארץ. עד כה הוא שילם את ההלוואה באופן שוטף מחו"ל, אך לאחרונה יצר איתי קשר והודיע לי כי נתקל בבעיות כספיות וכנראה בחודשים הקרובים לא יוכל יותר לעמוד בתשלומים החודשיים לבנק בארץ.
האם יש לי דרך כלשהי להתגונן ולהימנע מתשלומי ההלואה, כשהבנק יבוא לדרוש ממני את החוב? יש לי משפחה משלי ורמת ההכנסה שלנו בקושי מספיקה לשלם את החובות של עצמנו, שלא לדבר על חובות של אחרים. האם יש חשיבות לעובדה שאותו חברר אינו מתגורר יותר בארץ ולא ניתן להשיגו?
תודה ראש.
אלונה שלום,
לצערי אין בשורות טובות.
ככל שאת ערבה לחוב, הבנק יוכל לדרוש ממך את תשלום החוב ככל שהחייב העיקרי אינו משלם אותו.
ישנם הגנות שונות על ערבים שונים בהתאם לסוג הערב ובהתאם לסוג הערבות.
ואולם העיקרון הכללי הוא שאם לא ניתן לגבות את החוב מהחייב ניתן יהיה לגבות אותו מהערב.
רצוי לפנות בהקדם לייעוץ אצל עו"ד יחד עם כתב הערבות ולתכנן את הצעדים.
יתכן ותוכלי להגיע להסדר כלשהו עם הבנק.
בכל אופן תעמוד לך הזכות לתבוע מהחייב כל סכום שתאלצי לשלם במקומו.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר