ביטלתי צק עכב אי קבלת תמורה בהסכמת הספק. הספק העביר את הצק לניכיון בבנק וככל הנראה חייב לבנק הרבה כסף הבנק פנה אלי בתור אוחז בשיק לשלמו. האם הבנק נחשב כצד ג' כמחזיק נוסף או שהבנק מגיע מכח הלקוח וממילא לא קיבלתי תמורה לצק
נ.ב. הספק אמר לי שאינו מעביר את הצק לאף אחד אלא מפקיד אותו בחשבונו וכן חתם על תצהיר בפני עורך דין שהוא לא סיפק לי תמורה ועל כן ביקש לבטל את הצק.
דבר נוסף שאני לא יודע אם הוא קשור אבל יש אצלי צק של אותו ספק כביטחון אבל לא הפקדתי אותו בגלל שביטלתי את הצק שלי.
אשמח לתשובה
בתודה מראש
יהודה
יהודה שלום,
השאלה המכרעת היא האם השיק היה שיק סחיר או שסחירותו הייתה מוגבלת.
ככל שהשיק סחיר (כלומר לא למוטב בלבד) מקבל השיק יכל היה להעבירו לאחר (וככל הנראה מסר אותו לניכיון במוסד בנקאי).
במצב זה הבנק יהיה צד שלישי, ומאחר ואינכם נחשבים ל"צדדים קרובים" סביר שיזכה בתביעה כנגדך ויהיה עליך לשלם את הסכום.
במקביל באפשרותך לתבוע את אותו ספק בתביעה עצמאית או בהודעת צד ג', ולדרוש שיחזיר לך את הכספים שתפסיד בעקבות תביעת הבנק.
בנוסף ככל שהספק הפר את שסוכם והעביר את השיק, הרי שאתה תהיה זכאי להפקיד את השיק שלו.
רק נקווה שאותו ספק בעל כושר פירעון ושבאמת תוכל להפרע ממנו על הנזק שגרם לך.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר