אשראי בבנק ובחב' האשראי
הרי ציינתי ששני גורמים אלו לא יידעו אותי מראש:
הבנק לא יידע אותי על:
1. צמצום מסגרת האשראי של חב' האשראי ב-50%
2. הבנק לא יידע אותי על חסימת הכרטיס לאחר צמצום מסגרת האשראי
3. הבנק לא יידע אותי מראש על אי -חידוש מסגרת האשראי של הבנק וכל זאת בגלל חריגה של 400כ- ש' במשך יומיים בלבד פעם אחת במשך 40 שנה שאני לקוחה של הבנק וכ-35 שנה באותו סניף !!!!
רוב העובדים שם לא מכירים אותי כלל כי הם עובדים שם הרבה פחות שנים מאשר אני לקוחה שלהם !!!!!
רוב העובדים הוותיקים שהכירו אותי כבר לא עובדים שם !!!
לגבי ויזה כאל:
1. גם הם לא יידעו אותי מראש על צמצום מסגרת האשראי - גם שם אני לקוחה כ-40 שנה ומעולם לא צומצמה לי שום מסגרת אשראי !!!
2. מכיוון שכך בתי עסק כמו שופרסל (מזון !!!) התחילו לקבל סירובים מויזה
3. בית עסק אחר מאוד שפל (הוט ) חסם אותי בכמה שירותים בגלל חוב של 10 ש' בלבד פעם אחת בלבד במשך 10 שנים - טריפל !!!! לפני זה כ-10 שנים של ערוצי זהב !!!!
בתי עסק אחרים כמו: אורנג', סמייל (ספק אינטרנט) היו הוגנים והודיעו לי מראש שיש בעיה עם כרטיס האשראי
האם כל מה שכתבתי כאן על הבנק ועל ויזה הוא חוקי?
אם לא - אבקש לדעת מה חוקי ומה לא
תודה
גלי שוב שלום,
באופן עקרוני הבנק רשאי לצמצם מסגרת אשראי.
ואולם הבנק צריך ליידע את הלקוח על כך.
ככל שלא קיבלת כל הודעה והפעולה נעשתה באופן פתאומי ומפתיע מצד הבנק, יתכן ותקום לך עילה לדרוש פיצוי בגין נזקים שנגרמו לך.
מומלץ כי בטרם נקיטה בהליכים כלשהם תפני לבנק לברר את העניין באופן פרטני.
ראי תגובת הבנק בפורום המזמינה אותך לפנות להנהלת הסניף בו מתנהל חשבונך.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר