חתמתי ערבות לבן משפחה ע"ס כולל של 200000 ש"ח . למיטב ידיעתי הוא לא משלם כבר כמה חודשים את ההלוואה- הוא לא עומד בה!
שוחחתי עימו על כך , והוא אמר לי שהוא מתכוון להצהיר שהוא " חייב מוגבל באמצעים" , ולשלם סכום מסויים לבנק (נמוך ממה שהוא משלם כיום כ- 3000 ש"ח).
השאלה שלי היא: מה קורה איתי ,כערב , במקרה כזה? הוא אמר לי שאוכל להתנגד לבנק , ולטעון שהוא משלם את החוב.
האם זה נכון ? האם אני צריך לדאוג או שיש לי דרך "לצאת " מזה נקי?אני פוחד שיעקלו לי דברים בבית או יותר גרוע את המשכורת !!! האם הם יכולים?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה,
מודאג.
תמיר שלום,
לצערי הרב אכן קיים סיכון בלתי מבוטל שהבנק ינקוט כנגדך צעדים כערב לחוב.
תחילה רצוי לברר על איזו סוג של ערבות חתמת (אם אין לך את המסמכים בקש אותם מהבנק), לאחר מכן פנה לעו"ד - יתכן והבנק לא פעל כשורה ככל שלא קיבלת הודעות מסויימות (בהתאם לסוג הערבות).
ככל שהחייב יוכרז כמוגבל באמצעים דווקא קיים סיכוי שהבנק יבקש לפנות לערב.
האפשרות שלך להתנגד כערב להליכי ההוצל"פ קיימת ככל שנפלו פגמים בהתנהלות הבנק כלפיך כערב, או ככל שהבנק לא דאג למצות את ההליכים כנגד החייב העיקרי.
רצוי לפנות לעו"ד כבר עתה לפחות לצורך ייעוץ בעניין.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר