הי שאלה סבוכה לי אלייך. לפני כשנתיים ניהלתי חשבון עוש בבנק מסויים. כאשר העברתי את המשכורת לבנק אחר, התקשרו מהבנק ובקשו לדעת מה קורה. הגעתי לסניף כעבור חודש, ובקשתי הלוואה על מנת לסגור את יתרת החובה בחשבון. לקחתי הלוואה על סכום יתרת החובה, אותה פרשתי לשלוש שנים, את שילמתי את כולה במזומן כעבור מספר חודשים.
כיום, בבואי לבקש משכנתא, הבנק למשכנתאות הודיע לי כי קיימת דרישת חוב ישנה של אותו בנק מולי, ועקב כך לא אוכל לקבל משכנתא. דיברתי עם הבנק, והם טוענים כי ההלוואה שביצעתי הינה פריסת חוב, ולכן יצא מכתב דרישת חוב, אותו לעולם לא קיבלתי.
הבנתי מהבנק למשכנתאות כי למשך 10 שנים (!!) מיום המכתב, לא אוכל לקבל משנכתא או אשראי.
שאלתי אלייך היא, האם ניתן להלחם בבנק אשר הוציא את מכתב הדרישה ללא ידיעתי? האם קל יותר להלחם בבנק אשר מנו אני מקווה לקבל את המשנכתא? האם כדאי ואפשרי שאשתי תגיש את בקשת המשכנתא לבדה?
אשמח לדעתך בנושא
תודה רבה על העזרה
אסף שלום,
דרוש מהבנק את כל המסמכים וכל האסמכתאות הנוגעות לדבר.
ככל שהעובדות שציינת נכונות, כל התשובות נכונות.
באפשרותך לדרוש מהבנק הראשון למחוק את דרישת החוב ככל שלא הייתה כזו ונראה שמדובר בטעות. באפשרותך לדרוש לקבל משכנתא מהבנק השני ככל שהנך עומד בתנאי הזכאות. אם הנך נשוי כדין סביר שגם אם אשתך תבקש את המשכנתא התוצאה תהיה דומה.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
הי אבירם
תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה. אשמח להבהרה אחת לגבי אישתי, אנחנו אכן נשואין כדין, האם בתשובתך התכוונת כי ברגע שאשתי תבקש לבד משכנתא, היא תקבל את אותה התשובה בגלל אותה דרישת חוב ישנה הנמצאת על שמי?
תודה
ככל שאתם נשואים מנהלים משק בית משותף ומעוניינים שהדירה תרשם על שמכם- סביר שאם סורבת, גם אשתך תקבל את אותה התשובה.
ככל שאשתך תפנה לבנק כפרט תבקש משכנתא על שמה בלבד, הנכס ירשם על שמה בלבד, יכולת ההחזר תבחן על-סמך הכנסותיה בלבד וכו', יתכן שהיא תזכה לקבל את המשכנתא.
(אני סבור שדרך המלך היא לגשת לבנק ולהסדיר את הנושא של דרישת החוב ככל שהדבר נעשה בשל טעות).
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר