בס"ד
הוגשה נגדי תביעה בעקבות אי סגירת חשבון שבו לטענתם הצטבר חוב של 2000 ש" ח עמלות ניהול .החשבון לא היה פעיל מלבד בטוח לאומי שנכנס 120 ש"ח כל חודש בהגשתי התנגדות לתביעה לפני המשפט ביקשתי שיגישו לי את דפי החשבון שאמורים להעיד כיצד נוצר החוב ולא קיבלתי גם במעמד המשפט ביקשתי לראות את המסמכים וגם לעורכת דין לא היו המסמכים תחת לחץ השופט הגעתי לפשרה של 3000 ש"ח בפריסה לתשלומים לאחר המשפ]ט בקשתי שוב ושוב לראות את המסמכים שמעידיםנוצר החוב מעו"ד המייצגת ובזלזול דוחים את בקשתי במשרד ברצוני להגיש תביעה משפטית נגד עורכת הדין לגבי הרשלנות שלה של הגשת תביעה ללא מסמכים שמעידים על סיבת התביעה אותי האם יש הצדקה לטענתי זו???האם במדינה דימוקרטית "נאורה " עורך דין יכול להגיש תביעה בלי שיהיו בידיו מסמכים שמעידים על סיבת התביעהולגרום לנתבע עוגמת נפש של מעמד בבית משפט וכל המתח הזמן והכסף הכרוך בזה כשיתכן כמו במקרה הזה שיתכון שעוד הבנק חייב לי כסף מכין שעמל ת רבעון 150 ש"ח וברבעון הופקד 360 ש"ח מביטוח לאומי אניחזועקת אליכם
ומבקשת צדק!!!
שלום רונית,
קשה לתת לך תשובה מעשית וברורה בלי שראיתי את הסכם הפשרה. ראי להלן מספר נקודות שיעזרו לך להחליט מה לעשות.
כלל אחד חשוב :
ברגע שהגעת להסכם פשרה (בלחץ השופט או לא, בסוף הסכמת), המשמעות היא שאת לא יכולה יותר לערער על חיובים שנעשו בחשבונך לפני ההסכם. זה, כאמור, הכלל, אבל העניין יוכרע באופן סופי לפי הנוסח המדויק של הסכם הפשרה.
שאלה לעניין זה היא:
האם את רשאית בשלב זה, כלומר לאחר הסדר הפשרה, לבקש לעיין בדפי הבנק? הבנק הרי יטען שכל הנושא "סגור", ואין לך מה לעיין במסמכים וכו'. לעניות דעתי הטענה של הבנק שגויה, והוא עדיין חייב להראות לך את המסמכים של החשבון שלך. אחרי הכל זה החשבון שלך. יכול להיות שמכתב מצידך למפקח על הבנקים יגרום להם למסור לך את המסמכים.
חריג אפשרי לכלל הראשון למעלה:
אם את מגלה בדפי החשבון שנמסרים לך דברים בלתי תקינים שלא היו ידועים לך לפני שהסכמת לפשרה, יכול להיות שאת יכולה לערער על כל הסיפור.
בעיה בכל מקרה:
להתמודדויות כאלה את צריכה עורך דין שעוסק בכך. כאשר מדובר בסכומים בסדרי גודל כאלה אין הצדקה לשכור שירותי עורך דין.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר