שלום,
אני בעלים בחשבון וצרפתי את בעלי כשותף.
עקב מצוקה עם בעלי
פניתי לבנק להעביר את הפקדון ( יש לי הרשאת חתימה) הוסבר לי שאין אפשרות ללא חתימת בעלי הסברתי שאני במצוקה איתו וחשוב לי שלא ידע על הפניה . הובטח לי שלא יפנו לבעלי מכיוון שהבנק מחויב לסודיות כלפי,. למרות זאת הבנק בכל זאת פנה ללא שום אינטרס שלו וגרם לי נזק רב וסיכון אישי גדול מאוד.
האם יש לי עילה לתביעה?
בעיקרון, כאשר בני זוג שותפים בחשבון הבנק רשאי להניח שהכסף משותף לשניכם ולכן הוא יזהר מלהעבירו ללא ידיעת אחד השותפים, במיוחד כשהוא יודע שההעברה נעשית על רקע קושי ביחסים בין בני הזוג ותוך הסתרת המעשה מבן הזוג.
אם לא בוצעה כל פעולה, אני סבור שהבנק לא היה צריך ליידע את בן זוגך, אך ספק אם זו עילה לתביעה (כי לבנק חובות גם כלפי בן זוגך והאיזון בין החובות הוא יחסי). לעומת זאת אם תוכלי להוכיח שהבנק הבטיח שלא יפנה לבן הזוג ובכ"ז עשה זאת, תוכלי לתבוע את הבנק בגין הפרת ההתחייבות כלפייך, אך עלייך לחשוב כיצד תוכיחי ותכמתי (במובן כמות) את הנזק שנגרם לך. הוכחת נזקים מסוג זה אינה פשוטה בדרך כלל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר