נשלח לנו מכתב בו כתוב שכביכול פתחחנו חיסכון "מפתח דסקונט" ע"י פקיד שהתקשר אלינו ודיבר איתי בציון היום והשעה והשם שלי ברוריה רק שלא היו דברים מעולם! הבנק פתח תוכנית חסכון ללא ידיעתי ושיקר כשכתב ששוחחו איתי נגשתי לבנק והסגנית אמרה שהיא מטפלת בעניין והבנק יודע איזה פקיד עשה זאת אך לא מסרו לי מי עשה זאת כמובן שבטלתי את החשבון האם אני יכולה לתבוע את הבנק? האם זה מעשה פלילי? אודה לכם מאוד על תשובתכם
אם נגרמו לך נזקים, הבנק צריך לפצותך בגינם. אם הנזק נמוך או שולי, בד"כ לא כדאי להגיש תביעה לבימ"ש, אך אפשר לפנות בתביעת פיצוי לסניף/ להנהלת הבנק/ ליועץ המשפטי/ למנהל האחראי על האזור או על הסניף בהנהלה (חלקם או כולם)וכן ניתן להגיש תלונה למפקח על הבנקים. יתכן שהמעשה הוא פלילי ואת רשאית להגיש תלונה ולבקש חקירה, אך דעי כי ההליך הפלילי ככל הנראה לא יזכה אותך בפיצוי כלשהו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה על תשובתכם המהירה!! איך אני פונה בתביעה האם חייב עו"ד? ומה הסיכוי שאקבל פיצוי? והאם הוא משמעותי? (הנושא שהבנק פתח חיסכון ללא ידיעתי)
כפי שהסברתי הפיצוי הוא כגובה הנזק ולכן, אם הבנק ביטל את חיסכון והחזיר לך את כספך, הנזק ככל הנראה אינו גדול (אם בכלל) ולכן הפיצוי יהיה (אם בכלל) בהתאם. אין הכרח לפנות באמצעות עו"ד. עליך לפנות לבנק, רצוי בכתב ובדואר רשום, להסביר מה נעשה, מי עשה, מתי, מי בבנק טיפל לאחר גילוי העניין ומה היה טיפולו וכן לפרט את הנזקים שנגרמו לך (אפשר לבקש גם פיצוי בגין השחתת זמן עגמת נפש וכו'). לא מובטח לך שהבנק ייעתר לבקשתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר