לאשתי יש חשבון בבנק בסניף מסוים. לי ולאישתי יש עוד חשבון משותף באותו בנק אך בסניף אחר שלו.
עקב חריגה ממסגרת בחשבון הבנק ששייך רק לאישתי משך הבנק ללא כל הסכמתי כסף מהחשבון המשותף והעביר לחשבון הבנק של אישתי. האם מותר להן לעשות זאת?
מה אפשר לעשות? האם אני יכול להכריח אותם להחזיר את הכסף לחשבון שלי?
הי שמיר. על פניו מדובר בפעולה בלתי תקינה של הבנק. ככל שהדבר לא הותר להם במפורש במסגרת פתיחת החשבון (והדבר בדר"כ לא מוסדר) מדובר בפעולה בלתי תקינה. לדעתי עליך לפנות לפקיד הבנק ולדרוש הסבר באשר לפעולה זו. נסה לתעד כל פניה שלך לבנק וזאת על מנת שיהא לך אסמכתא לפניותך. זכור עם מי שוחחת ומתי. לאחר שתקבל תשובה ברורה אנא פנה שוב במסגרת הפורום או ישירות ליעוץ משפטי. באם מדובר בסכום משמעותי יש לפנות לייעוץ משפטי לאלתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שמיר, אין לי מה להוסיף על תשובתו הממצה של עמיתי המלומד. אולי דבר אחד. כשהפקיד ינסה להסביר לך, ויגיד לך שמותר לו, תבקש ממנו לדעת על סמך מה, ולקבל העתק של הסכמי פתיחת החשבון שאתם חתומים עליהם.
דורון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר