שלום,
בשנת 2005 היה לי חוב של 6000 ש"ח לבנק. התיק היה אצל עורך דין והגעתי איתו לסיכום של כיסוי החוב בתשלומים.
הורדתי את החוב עד כדי 300 ש"ח ונסעתי לחו"ל.
לאחרונה חזרתי והתברר לי שהרשיון נהיגה שלי לא נשלח אליי אף על פי ששילמתי אותו. במשרד הרישוי אמרו שיש לי הוצאה לפועל, כנראה מטעם הבנק ולכן אני לא מקבל את הרשיון. דיברתי עם העורך דין, הוא אמר לי שיש לי חוב של 6000 ש"ח והגעתי איתו לסיכום בעל פה שאשלם 2000 ש"ח בבנק.
כשהגעתי לבנק עם 2000 השקלים ורציתי להפקיד, לפני ההפקדה ביקשתי דף חשבון וראיתי שהחוב של 300 השקלים צמח ל כ 700 שקלים.
זאת אומרת החוב שלי בבנק לא היה 6000 ש"ח כפי שהוא אמר, אלא 700 שקלים בלבד. לא הפקדתי כלום בבנק- לקחתי את הדף והלכתי כדי לחשוב למה אני צריך לשלם סכום שאני לא חייב. עכשיו אני מנסה להבין האם עורך הדין הטעה אותי בכוונה על מנת לקבל סכום גדול יותר ממה שמגיע לו או את העמלה שלו או מה שזה לא יהיה שהוא חושב שמגיע לו. אם הוא היה אומר מראש שהסכום הוא 700 אבל אני צריך לשלם לו עמלה עוד 1300, אולי הייתי משלם. אבל לרמות ולהגיד שהחוב עומד על סכום של 6000 ולהגיע אתי לסיכום על חוב שלא קיים זה קצת לא אתי לא? זה קצת מציק לי הדרך בה הוא מנסה להוציא ממני כסף.
השאלה שלי היא אם זו עמלה - האם סכום כזה מוצדק (1300 ש"ח) למרות שהחוב הוא בסך הכל 700 ש"ח?
ומה עוד יכול להיות שמנסים לגבות ממני כאן? וכמובן, מה מומלץ לי לעשות במצב כזה?
תודה, שאול
אתה זכאי לבקש מעוה"ד פירוט חשבון בכתב. אם יש תיק הוצל"פ פתוח זכותך לקבל הפירוט בלשכת ההוצל"פ.
העמלה המגיעה לעו"ד תלויה בפעולות שביצע. אם יש תיק הוצל"פ פתוח אינך חייב לשלם יותר משכה"ט שנקבע בתיק ההוצל"פ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
במסמך שהוצאתי היום בהוצאה לפועל מצויין כי יתרת חובי היא כ 4000 ש"ח. מתוך זה מצויין כי שכר הטרחה של עורך הדין הוא 800 ש"ח. האם זה אומר שבכדי לסגור את התיק אני מחוייב לשלם רק את 800 השקלים לעורך הדין בתוספת הסכום אותו אני עדיין חייב לבנק, או שמא עלי להגיע עם עורך הדין להסכם תשלום על יתרת החוב כולה? במילים אחרות- האם אני צריך לשלם רק את שכר הטרחה של עור הדין ומה שאני חייב לבנק, או שגם להוצאה לפועל עצמה קיים חוב?
תודה, שאול
החוב בתיק ההוצל"פ זה כל מה שאתה חייב לשלם. אתה יכול לשלם ישירות לתיק ההוצל"פ, התיק ייסגר והבנק או עורך הדין לא יוכלו לעשות דבר בגין חוב זה. אם שילמת ישירות לבנק או לעו"ד סכומים על חשבון חוב זה, עליך לוודא שבוצעה הקטנת חוב בתיק ההוצל"פ ואם לא, אתה יכול לבקש מהוצל"פ להפחית את החוב בתיק כנגד הצגת קבלות על תשלומים ששילמת לא באמצעות תיק ההוצ"פ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר