האם אני חייבת לחתום על ערבות אישית לחברה? פתחתי חברה וגיליתי שבין כל המסמכים החתימו אותי על ערבות אישית. האם אני יכולה לבקש מהבנק לבטל את הערבות האישית הזאת?
תודה לך מראש
שלום לימור. כמה נקודות: (1) בתור כלל, בנקים מתנים פתיחת חשבון על ידי חברה בכך שבעל השליטה יחתום ערבות אישית. זה נחשב מקובל והגיוני (במקרה שהחברה מתכוונת לבקש אשראי כלשהו) (2) מצד שני, הם חייבים היו להודיע לך לפני החתימה על הערבות שאת הולכת לחתום על ערבות (3) באופן עקרוני, אם היית מתעקשת לפתוח חשבון לחברה בלי ערבות אישית, וטוענת שאין לך כוונה לקחת אשראי בשם החברה, הבנק היה חייב לפתוח את החשבון בכל זאת, אבל רבים הסיכויים שהם לא היו עושים את זה. (4) בכל מקרה, לפי דיני הערבות, כל זמן שלא נוצר חוב את יכולה לשלוח לבנק הודעה בכתב שאת מבטלת את הערבות. לא "ימותו עליך" אחרי זה.
כך או אחרת, רצוי שתלווי מהלכים כאלה מול הבנק בייעוץ משפטי מתאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
כעיקרון מדובר במו"מ בינךלבין הבנק. מניסיון אוכל לאמר כי למעט מקרים נדירים הבנק איננו מאפשר פתיחת חשבון ללא ערבות הבעלים. כך שיקשה עליך לדרוש זאת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר