שלום!
הנני חתמתי ערבות לבן אדם שלקח הלוואה למטרת העסק בסך 35אלף ש"ח. הלווה החזיר לבנק 6 אלף ש"ח ועזב את הארץ. היינו 3 ערבים להלוואה. קיבלנו מכתב מהבנק לשלם את יתרת החוב. אני והערב 2 שילמנו בהוראת קבע 24 אלף ש"ח לבנק על פי הסדר עם הבנק. לפני יומיים קיבלתי מהבנק מכתב שנשאר חוב 6 אלף בגלל הריביות והפיגורים למרות שכאש ר חתמנו הוראת קבע אמרו בבנק שזה מה שצריך לשלם וזהו. הערב השלישי נמצא בארץ , אך אינו טרח להגיע לבנק להסדר החוב. האם אפשר לתבוע מהערב השלישי שישלם את יתרת החוב ? אם אין באפשרותי לשלם מה עושה בנק במקרה הזה? מגיש תביעה לביהמ"ש או שפונה ישירות להוצאה לפועל?
תודה מראש על התשובה.
הבנק יכול לגשת ישירות להוצל"פ או לבית המשפט. בשני המקרים יש לך זכות להגיש התנגדות/ כתב הגהנה תוך מועד קצוב (30 יום). הטענה שערב אחר לא שילם אינה הגנה מבחינתך אך אתה יכול לתבוע את הערב שלא שילם אם תגיש נגדו במועד "הודעת צד שלישי" שתידון ביחד עם תביעת הבנק או בתביעה נפרדת. בנוסף יכול להיות שיש לך טענות גם כלפי הבנק מכוח חוק הערבות אך זה מצריך בדיקת המסמכים. כמובן שצריך לבדוק את מסמכי ההסדר כדי לברר מה הריבית/ הצמדה אם בכלל וכן לבחון את הטענה שפקיד הבנק הטעה אתכם כשאמר שאין עלויות מעבר לסכום שבהסדר- אם אכן הוטעית ואתה יכול להוכיח זאת כראוי- לא תחוייב בבית משפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר