למומחה שלום רב,
יש לי חשבון בבנק מסויים שבו יש לי איחוד הלוואות בריבית מאוד גבוהה. לאחרונה החשבון היה במחלקת גביה כי לא היה כיסוי, אך כעת החשבון יציב עם כסף בחשבון והחשבון חזר מהגבייה והוא לא מעוקל או בהליך גביה כלשהוא. כעת הבנק מסרב לתת לי כרטיס בנקט, אין לי שום גישה לחשבון, לא באינטרנט ולא בטלפון וכמובן אני לא יכול להדפיס דפי חשבון בכספומט. יש לציין שהמשכורת שלי נכנסת לחשבון הבנק הזה.
האם זכותי לקבל גישה לחשבון וזכות בסיסית לקבל בנקט?
אני חושב לפתוח חשבון בבנק אחר שלשם תועבר המשכורת שלי. הסכום שכביכול נכלא בבנק שלי ייאכל ע"י ההלוואה ואני אעביר מידי פעם כסף.
כשאני מגיע לבנק אחר בכוונה לפתוח חשבון חדש, אם אני אומר להם שאף פעם לא היה לי חשבון בבנק בישראל, האם הם יכולים לבדוק שיש לי חשבון בבנק כרגע אפילו שאין עליו עיקולים?
ואם כן, האם העובדה שיש לי הלוואה בבנק מסויים מונעת או מפריעה לי לפתוח חשבון בבנק אחר (יש לציין אני מרויח משכורת מינימום) ?
והאם לבנק חוקית מותר להתנגד לי לפתוח חשבון אצלו?
תודה מראש.
בנק אחר חייב לאפשר לך לפתוח חשבון אך אינו חייב לתת לך אשראים.
בדרך כלל הבנקים רושמים הערות ללקוחות "מסוכנים" ולעיתים בנקים אחרים יודעים על כך. בדרך כלל הבנק יכול לדעת אם יש לך חשבון בבנק אחר. אם לא תבקש אשראי לא אמורה להיות בעיה לפתוח חשבון. אחרי תקופה של פעילות הבנק ישקול אם לתת לך אשראי וכמה, בהתאם לפעילות והמידע שיש לו עליך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר