שלום, שמי נילי ואני עובדת סוציאלית במקצועי בעלת תואר שני בע"ס.לפני 16 שנה למדתי "תרפיה בתנועה" במכללת דויד ילין בירושלים במסגרת של "הלוואה מותנית" של משרד החינוך בסדר גודל של 4500 שקלים. ההלוואה הותנתה בעבודה במשרד החינוך עם סיום הלימודים. לקראת סיום לימודיי פניתי למשרד החינוך מספר פעמים, אך לא היתה עבודה להציע לי. לבסוף מצאתי עבודה במוסדות שאינם שייכים למשרד החינוך , עברתי משבר באותה עת ולצערי לא סיימתי את הלימודים, נשארה לי עבודת גמר וציון בקורס. פניתי מספר פעמים למשרד החינוך במטרה שיכירו בעבודה האחרת שעבדתי בתחום הנלמד. ההתכובות פסקה ואני הייתי בטוחה כי החוב נסגר כיוון שכן עבדתי בתחום ולמשרד החינוך לא היתה עבודה להציע לי. לפני כחודש וחצי קיבלתי טלפון מפקיד של הבנק הבינלאומי המבשר לי על חוב של 20,000 שקלים לבנק הבינלאומי אשר רכש את בנק מסד עימו, כנראה, היה לי הסדר חוב. אני הופתעתי שעדיין יש לי חוב וכזה גבוה. אני מבינה כי אני לא בסדר בחלק מהדברים ומבינה כי עליי לשלם את חובי יחד עם זאת לא שמעתי מהבנק שנים ופתאום החוב הוא כה גדול ואין לי שום יכולת לשלמו.
האם אפשר לפנות בבקשה לשלם סכום כה גבוה לאחר כל-כך הרבה שנים? מה אפשר לעשות?
מקוהה לקבל מכם עזרה.
תודה רבה, נילי.
השאלה היא מתי נוצר החוב ומתי הועמד לפירעון מיידי ואילו הליכים עשה הבנק על מנת לאתר אותך. כעקרון קיימת התיישנות לאחר 7 שנים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
יש צורך ללמוד את הפרטים בצורה טובה יותר ולעיין גם בהסכמים עליהם חתמת (הסכם ההלוואה, חוזר משרד החינוך, העתקי הפניות שלך למשרד החינוך וכו'). יכול להיות שהחוב התיישן ולא ניתן לתבוע אותו (אם חלפו 7 שנים מאז שהפך בר-פירעון), אבל יכול להיות שלא. ניתן גם לנסות להגיע להסדר עם הבנק ויתכן שהבנק יסכים להפחית את החוב ולפרוס אותו. בשלב זה לא ניתן לתת תשובה חד משמעית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר