ביטוח לאומי הטיל עיקול על חשבוני בבנק, אך ביטל אותו יומיים לאחר מכן כששילמתי את חובי במלואו.
לאחר כחודשיים(!), ולמרות שלא היה לי כל חוב חדש לבט"ל - הוציא ביטוח לאומי מחשבוני (באמצעות קנית צ'ק בנקאי) את אותו הסך המקורי של העיקול. הכסף טרם הוחזר לי.
1) האם אפשר/צריך לתבוע את ביטוח לאומי על הוצאת כסף שלא כדין?
2) האם אפשר/צריך לתבוע את הבנק על כך שאישר הוצאת כסף מחשבוני שלא כדין?
מעבר לעניין של החזרת הכסף (כ2000 שח), נראה לי חמור מאד שגוף ציבורי יכול להוציא מחשבוני כספים ללא שום סיבה, ועוד יותר חמור הוא שהבנק שאמור לייצג את האינטרס שלי כלקוח, מועל בתפקידו.
למי עלי לפנות?
נחום שלום,
תוכל לפנות לשני הגופים:
1. ביטוח הלאומי בדרישת ההחזר בתוספת הצמדה וריבית כחוק מהמועד בו נלקח הכסף ובהנחה שהוצא ללא שחבת כל חוב כלפי במוסד לביטוח לאומי.
2. לבנק - בתלונה על שאיפשר זאת, אם כי ודא קודם שלא נתת כל הוראת קבע או הרואה אחרת שאיפשרה זאת למוסד. אם לא נתת- דרוש שדבר כזה לא יישנה בחשבונך ואם נגרם כתוצאה מהפעולה נזק כספי כלשהו כגון חיובי ריבית עמלות או אחר דרוש החזר או פיצוי מהבנק.
3. כמובן שבנוהל רגיל זכותך לפנות במכתב תלונה למפקח על הבנקים ולבנק ישראל (תלונות רבות נמצאות מוצדקות.).
בברכה,
עו"ד דניאל כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר