אני חייב לבנק 50 אלף .. שכנראה תפחו יצוין כי הבנק דחף לי הלוואות כל הזמן .. ברשותי דירה ללא משכנתא ,ששוה קרוב ל מליון מאתיים שקל ..הבנק עדיין לא הגיש תביעה לבית משפט , ועדיין לא קיבלתי מכתב מעו"ד הדירה אינה משועבדת ומעוקלת לאף אחד ..מה עלי לעשות ? אולי לשעבר עכשיו את הדירה כדי שלא יוכלו לקחת לי ? או שזה דירה יחידה ואני גר בה אי אפשר לקחת לי אותה ?
כיצד אתה יודע שהבנק עומד לתבוע?
ניתן וכדאי לנסות להגיע להסדר עם הבנק של פריסת החוב בתנאים שיהיו נוחים לך. יש לנהל את המו"מ בזהירות וכדאי להיעזר ביעוץ משפטי. ניתן גם לקחת משכנתא על הדירה ולפרוע את החוב...עליך לזכור שגם אם הדירה תהיה משועבדת, לבנק יהיו אמצעי אכיפה נוספים, שגם הם עשויים להיות לא נעימים וכי לסכומים שייגבו בסופו של דבר יתלוו הוצאות משפט שכ"ט עו"ד וכו'. יש לשקול את התמונה הכוללת של מצבך (שאינה ידועה לי)ולהחליט על המשך הצעדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
אהוד שלום,
הדרך המועדפת היא להגיע מהר ככל שניתן להסדר עם הבנק ביחס לתשולם החוב בפריסה ועוד לפני הגשת תביעה, גם בלי לשעבד דבר. במידה ויש לך רכב ייתכן ויספיק לכך או אפילו ערב נוסף מהמשפחה.
רק אם לא תצליח תציג את הדירה כבטוחה - לא מומלץ.
עקרונית בנק לא מצפה לקבל נכס בשווי כזה כבטוחה לחוב בסך הנ"ל.
יחד עם זאת במקרה של אי פרעון ההלוואה בהחלט ניתן להיפרע מהדירה ולאחר פסק דין גם למנות כונס למכירתה והעובדה שהיא דירת יחיד לא מונעת זאת (אתה מערבב עם תחום המס).
בברכה,
עו"ד דניאל כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר