שלום, קרוב משפחה שלי,אזרח ארה"ב, מתעתד לעלות לישראל בעוד שנתיים. הוא קבלן ולאחרונה סיים פרוייקט בספרד ,את הכסף שהוא הרוויח , הוא מעוניין להעביר מספרד ישירות לישראל. אין לו עדיין חשבון בנק בישראל.והוא רוצה להעביר את הכסף לחשבון העו"ש שלי. מדובר בכמה מיליוני דולרים. אני שכירה הזכאית לפטור ממס הכנסה בגלל האיזור שאני גרה בו. הכסף הינו חוקי מיגיעה .מה יכולות להיות ההשלכות לגבי מבחינת מס הכנסה? אני מתכוונת לסגור את הכסף בתוכנית חסכון עד שהוא יעלה ארצה. האם זה חוקי? כי הרי זה לא הכסף שלי. אשמח לכל הערה. הארה. המלצה. תודה
שלומית שלום,
מומלץ לך לנקוט זהירות רבה. יש רגישות במערכת הבנקאית לקבלת סכומים כאלה מחו"ל ובמיוחד לחשבון עו"ש רגיל של שכיר/ה. יש נוהל שלם של חתימות והצהרות בבנק בעקבות החוק לאיסור הלבנת הון, מה גם שעליית הקרוב ארצה כלל איננה קרובה בזמן אלא רק בעוד שנתיים וגם רשויות המס יכולות "להרים גבה" כיוון שמדובר במיליוני דולר וגם מדווח לבנק ישראל. אפשרויות נוספות הן פתיחת חשבון על שמו באמצעות נאמן או העברת הכסף לחשבון נאמנות על שמו בישראל בלווית תצהיר מסודר לגבי מקור הכספים במידה והוא יסכים ויכול לעשות ומילוי כל הוראות בנק ישראל כדי לא להסתבך סתם.
בברכה,
עו"ד דניאל כהן
תודה רבה על תשובתך. עזרה לי מאוד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר