נתתי 4 צקים לספק. שמו נכתב בצק אולם שחכתי לעשות קרוס או למוטב בלבד מתוך פיזור נפש..... יש לציין כי הספק מוכר לי מעבודות קודמות. למחרת הוא בא והודיע לי כי תיקו נגנב עם הצקים שלי וגם אחרים. הוא הודיע במשטרה על הארוע הביא לי העתק עם ציון פרטי הצקים שלי מספרים וכו וכמובן שביטלתי את הצקים בבנק. שאלתי האם יש אפשרות שאסתבך באיזה שהיא צורה אם הצקים מועברים לגורם שלישי והצק כאמור מבוטל האם אותו גורם שלישי יכול לתבוע אותי מה התקדימים במקרה כזה ומה אחריות הבנק האם יש גם צורך לפרסם בעתון על הצקים הגנובים בקיצור איך אני יכולה להקדים רפואה למכה? תודה
רבקה שלום,
לא ציינת אם חתמת בבנק בכתב על ההוראה לביטול - זהו נשוא חשוב מאד ובמקרה כזה שיש להקפיד עליו.
אני מפנה אותך לאתר בנק ישראל שם יש הוראות ברורות בנושא תחת נושא שיקים. כמו כן, מומלץ בהחלט לפרסם מודעה בעיתון בנושא. במידה ונתת הוראת ביטול כתובה - ועדיף על טופס מתאים של הבנק, יש לבנק אחריות לאי-כיבוד השיקים. יחד עם זאת, אם צד שלישי יתבע על פי השיקים תצטרכי להוכיח שנגנבו באמצעות תלונת הספק במשטרה ולהוכיח יחד עם הספק כי אותו צד כלל לא נתן תמורה עבורם וכי הגיעו אליו שלא כדין.
בברכה,
דניאל כהן, עו"ד
קרה לי מקרה דומה ונגנב ממני צ'ק פתוח אך עם חתימה. מכיוון שאין בידי את מספרו הסידורי של הצ'ק ביטלתי סדרות קודמות של צ'קים בחשבון. הביטולים נעשו באמצעות האינטרנט. אתה מדגיש את חשיבות הביטול בכתב... מדוע ? האם ביטול באינטרנט אינו תקף?
כמו כן האם לפירסום בעיתון יש ערך משפטי ? בעיקר כאשר לא ידוע לי לאשורו מספר הצ'ק..
תודה מראש.
רוני
את האמת חיפשתי הרבה באינטרנט בקשר לגניבת שיקים ואיך אפשר לאלתר אותם אבל הסיפור שלי זה שאני היה לי רכב ובתוך הרכב היה לי כל הדברים שלי והכי חשוב שהיה פיקס שיקים חדש לא משומש ולא חתום ממני דיווחתי על הרכב אבל לא חשבתי שיש אנשים מגעילים שיוכלו לכתוב ולזייף שיקים ולהפקיד אותם לחשבונות שלהם ועליתי על הדבר הזה אחרי שלוש חודשים הודעה מהבנק שאני מוגבל וההגבלה שהכניסו אותי בבנק מהצקים שנגנבו וזייפו והופיעו עוד ציקים תוך 8 חודשים רצוף עשיתי בטול לכל הפנקסים בבנק והחלטתי לגשת למשטרה להגיש תלונה ואמרו לי אי אפשר כי זה ישן מלפני 8 או 9 חודשים ואמרי לי כדאי ללכת לעו"ד והוא יטפל בעניין והלכתי לעו"ד והוא אמר לי צריך לגשת למשטרה ואין דבר כזה שזה כבר ישן ולא יודע מה
מה לעשות בבקשה?
אני מרגיש כמו כדור שמשחקים בי כמו שהם רוצים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר