שלום רב
נהלתי חשבון בבנק יהב מזה 5 חודשים
כרגע יש חוב בבנק ואני מעוניינת לסגור את החשבון הם הציעו לי לקבל הלוואה לסגירת חוב אבל בתנאי שאני חייבת חתימת בעלי וערב.
בעלי לא מעוניין לחתום על הלוואה זו כי זאת תהייה הלוואה נוספת עבורו האם הבנק יכול לחייב אותי לגבי בעלי הוא לא שותף בחשבון????
ומה האופציות הנוספות שניתנות??? הם טוענים שאם לא יחתום יגשו תביעה משפטית.
בעלך כמובן לא חייב לחתום.מדובר במשא ומתן בלבד וכידוע במו"מ אין חוקים מיוחדים או המלצות. כמובן שרצוי להגיע להסדר (ככל שאין לך טענות כנגד הבנק) שכן הדבר יחסוך הליכים משפטיים אולם להסדר יש להגיע רק באם את משוכנעת כי ביכולתך לעמוד בהסדרי התשלום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
לי שלום,
הבנק לא יכול לכפות עלייך לצרף את בעלך לחשבון או כלווה נוסף, אולם בלי צירוף ערב מתאים ייתכן ולא תקבלי את ההלוואה ולא תוכלי לסגור את החשבון. פתרון אפשרי הוא לגייס ערב אחר (אולי מבני המשפחה), או לשכנע את הבנק להעמיד הלוואה ללא חתימת בעלך יחד עם ערב טוב (אם יש).
בברכה,
עו"ד דניאל כהן
משאלתך לא ברור אם לבנק זכות לתבוע או לא.
בהנחה שלבנק יש עילת תביעה (למשל אם את בחריגה ממסגרת האשראי ולא יכולה לכסות אותה או שיש פיגור בהחזר הלוואה שלא מתוקן), אזי הבנק רשאי להציע פתרון (כפי שהציע) או לתבוע.
אינך חייבת לקבל מהבנק הלוואה ובעלך אינו חייב לחתום, אלא שאז יש סכנה שתוגש תביעה משפטית.
אפשר לנסות לכסות את החוב ממקורות אחרים או להציע לבנק בטוחות אחרות (כגון ערבים טובים שעבוד רכב, שעבוד חשבון בנק או נכס אחר). כדאי לשוחח עם האחראי על העו"ש ולהגיע לפתרון מוסכם ולחסוך את התביעה, שככל הנראה תוגש אם יושג פיתרון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר