שלום,
היום סגרתי את החשבון שלי בבנק.
בסיום הליך סגירת החשבון נשאלתי ע"י הפקידה לאן להעביר את יתרת המזומנים שקיימת בעו"ש, היתרה עומדת על כ13,500 ש"ח, עניתי לה שאני מעוניין לקבל את הכסף במזומן.
לפני שהפקידה הוציאה עבורי את הסכום היא אמרה לי שבגלל שהסכום הוא מעל 10,000 ש"ח (כ13,500 ש"ח) אז אצטרך לשלם עמלה של 20 ש"ח כי הנוהל בבנק הוא שעבור משיכה של מעל 10,000 ש"ח יש עמלה של 20 ש"ח.
ניסיתי להסביר לה שלא מדובר במשיכת כסף רגילה, אלא שמדובר במשיכה שהיא נגזרת של סגירת החשבון, ולכן, ההיגיון שלי נותן שאני אמור לקבל את כל הסכום ללא תשלום עמלה, כי הרי הכסף לא יכול להישאר בבנק כי סגרתי את החשבון.
הפקידה סירבה והתעקשה שזה הנוהל, בצר לי ניסיתי לבקש ממנה שאת יתרת הסכום שמעל 10,000 ש"ח תעביר לחשבון של אבא שלי (יש לו חשבון בבנק הפועלים באותו סניף), ואני יתחשבן מולו, אך גם לזאת הפקידה סירבה ואמרה שזה בלתי אפשרי, לכן הברירות היחידות שנותרו לי הם: או לשלם 20 ש"ח עמלה ולקבל את כל הסכום בפעם אחת או לקבל עכשיו 10,000 ש"ח, ואת היתרה להוציא ביום המחרת, וגם זאת אך ורק מול פקיד ולא בכספומט (מה שאומר שאצטרך לטרוח לבוא במיוחד לסניף ולהמתין בתור), כך היא אמרה לי.
השאלה שלי היא האם ההתנהלות של הבנק חוקית?.
האם הבנק רשאי היה לדרוש ממני 20 ש"ח עמלה עבור משיכת סכום שהוא מעל 10,000 ש"ח למרות שמדובר במשיכה שהיא נגזרת מתחייבת מכך שסגרתי את החשבון.
תודה רבה מראש
שלום
יש לבדוק בתעריפון עמלות של הבנק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר