ב- 2006 המשכורת ירדה באופן משמעותי והבנק פשוט ביטל אשראי שהיה כ-12 אלף שקלים ל-0 כאשר אני במינוס של 9 אלף. כעבור חצי שנה הצלחתי לסגור את המינוס.
ב-2008 סגרתי את החשבון ועד 2013 לא הייתה לי פעילות מול הבנקים ופתחתי חשבון בבנק הדואר עם קבלה של קצבת נכות, לפני שנתיים התחלתי לעבוד שוב וחשבון בבנק הדואר לא עונה על הצרכים שלי יותר ופניתי לבנק שלא היה מעוניין לפתוח לי חשבון ולא היה מעוניין לנמק.
דיברתי עם מנהל סניף והוא הסכים לפתוח לי חשבון ביתרת זכות.
הנחתי שאחרי זמן מה המצב ישתנה. אתמול אחרי שיש לי חשבון כ-8 חודשים שאליו נכנסת משכורת של כ-4000 שקלים וקצבה של 3200 שקלים, פניתי לקבלת כרטיס אשראי
ולא היו מוכנים, הצעתי הצעה מטופשת רק כדי להבין מה קורה פה לכול הרוחות אמרתי אני אפתח חיסכון אצלכם, אתם תשעבדו את החיסכון ותיתנו לי אשראי כנגדו.
הפקידה הלכה לדבר עם המנהל חזרה ואמרה שאין שום דרך לקבל מהם אשראי, ניסיתי להבין את הסיבה והיא אמרה שהקצבה שאני מקבל וסוג החשבון שפתחתי לא מאפשרים בשום מיקרה לא משנה כמה ביטחונות יהיו ואי אפשר לקבל אשראי.
הסיבה שאני רוצה כ"א לא קשורה לאשראי עצמו לומר את האמת זה פשוט האמצעי תשלום הכי טוב עבורי. לא בכול מקום מקבלים כרטיס חיוב ללא אשראי והוראות קבע לא ניתן לעשות איתם, האם מותר להפלות מקבלי קצבת נכות ככה?
אני מכיר מקרים של אנשים שאין להם קצבה והמשכורת שלהם נמוכה ופחות יציבה משלי ועם כל זה יש להם אשראי.
שלום
ע"פ החוק -בנקים לא מחויבים ליתן אשראי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר