שלום לכם אודה לכםאת תוכלו ליעץ לי
היתה לי הלוואת הסדר עם בנק דיסקונט שהתנהלה מצוין כבר כ5 שנים
אלא שהכנסה נוספת שהיתה אמורה לכסות אותה בחשבון הפסיקה להכנס וכך נוצר חור בחשבון (של ההפרש) שהלך וגדל עם הזמן כיום הם שלחו לי מכתב מעו"ד על תשלום של כל החוב גם ההלוואת הסדר הנ"ל וגם המינוס שנוצר האם מותר להם ליכלול הכל מאחר ועמדתי בתשלומי ההלואה ? והאם אפשר להגיע להסדר תשלומים עם העו"ד הממונה על ידם?
דני שלום,
מאחר ולא עמדת בהסדר הבנק זכאי לדרוש את החוב - בוודאי מה שהצטבר אך עפ"י רוב מבחינה חוזית את גם את כל היתרה - בד"כ ההסדר ככל שנעשה ביניכם בכתב (ויש לבדוק זאת) כולל סעיף מפורש הקובע כי במידה ולא תעמוד בתשלום עפ"י ההסדר, אזי הבנק זכאי להגיש את כל היתרה לפרעון. (ואפילו מיידי).
יחד עם זאת, מבחינה מעשית ומאחר ואתה מציין כי במשך כ 5 שנים ההלוואה נפרעה כסידרה אתה צריך לדבר ישירות או בעזרת עו"ד מטעמך עם ב"כ הבנק ולנסות לקבל פריסה מחדש, או כל הסדר אחר שתוכל לעמוד בו ותמשיך לשלם את הלוואה ועל מנת שלא להיקלע להליכים נוספים ולתשלום בהליכי גביה בהוצל"פ או אחרים. להערכתי בטיפול נכון ייתכן ותוכל להגיע לכך.
בהצלחה,
עו"ד דניאל כהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר