אני ובעלי שותפים מלאים בחשבון הבנק מעל 17 שנה. לפני כ-8 חודשים הזמנו פנקסי שיקים ופרטי שנינו מופיעים עליהם. לפני מס' ימים התחוור לבעלי במקרה, בשיחה בנושא אחר, עם פקיד הבנק, כי איני שותפה בחשבון ואין כל איזכור לשמי בו. אני מנסה לברר את הענין עם הבנק, אך הם טוענים שאין כל תיעוד להיותי שותפה גם בעבר לחשבון. דרשתי שיבדקו את הענין, אבל נראה לי שהם מנסים למשוך את הזמן כדי לא לתת תשובות או לטייח. ביקשתי פגישה עם מנהל הסניף בנושא, אבל נאמר לי ע"י מי שהציג עצמו גם כסגנו שזה כנראה לא אפשרי ושאפגש איתו. בכל אופן, למרות שבעלי לא חתם על הוצאתי מהחשבון המשותף ולא אני ולמרות שיש פקידים שיודעים שאנו שותפים, (עבדנו שם שנינו בעבר) הבנק דורש שכדי שאוכל למשוך כספים ולבצע פעולות שאבוא עם בעלי לבנק ונחתום על שותפות מחדש. הדבר מאוד מכעיס אותי. פניתי לבנק ישראל בשיחה לא פורמאלית והבנתי שאין לי עילה לפיצוי בגלל שלא נגרם לי נזק. אני רואה זאת אחרת, אם הייתי מתכננת לעזוב את בעלי, בעלי היה מתכנן לעזוב אותי, חלילה מחלה, או שבעלי היה בחו"ל ואני הייתי צריכה למשוך כספים (זה חש' המשכורת של בעלי ואני עקרת בית וכן, כל מה שחסכנו במשך השנים נמצא שם) לא הייתי יכולה להשתמש בכספי שלי! אני מרגישה שזכותי למשוך כספים שלי! נמנעה ממני בדרך לא חוקית ולא מענין אותי עם מדובר בטעות פקיד תמימה, בחוסר שימת לב, או בזדון. לאף אחד אין זכות למנוע ממני גישה לכספי שלי. למנוע ממני את הבטחון בגוף שמנהל את כספי. אני לא צריכה להיות בחרדה שקיימות כאלו טעויות ואני צריכה להוכיח ולהלחם שאני בעלת החשבון. הרי זה נוגד את החוק. אני יודעת שאם חשבון בזכות או במינוס, אין אפשרות למי מהבעלים לצאת מחשבון משותף ללא חתימה משותפת של כל בעלי החשבון. אודה על עצתכם.
כעיקרון יש (או צריכה להיות) תשובה ברורה מאוד באשר לשאלה האם את שותפה בחשבון או לאו. לא ברור מדוע הבנק לא מוסר לך אינפורמציה זו. מכל מקום נסי לברר זאת בע"פ וככל שלא תקבלי תשובה פני בכתב. חשוב לשמור את כל הפניות ולתעד את הפניות בע"פ (שעה, שם הפקיד ותוכן השיחה). מכל מקום אין לוותר על בירור העניין על מנת שלא יווצר מצב בו לא תהיי מעודכנת באשר לחשבון (שייתכן ואת שותפה בו). במקרה הצורך רצוי לפנות לייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר