שלום רב,
לאבי (ז״ל) ואימי קיים חשבון בנק משותף.
אבי נפטר לפני 13 שנים וכל השנים הללו לא נאמר לאימי כי עליה לעשות איזה שהן פעולות בנוגע לחשבון הבנק, למרות שהציגה בזמנו תעודת פטירה, והתנהלה בחשבון כרגיל במשך 13 שנים.
כשאימי רצתה לאחרונה למשוך חיסכון שחסכה בשנים האחרונות (תוכנית חיסכון שפתחה מספר שנים לאחר שאבי נפטר), נמסר לה שהיא צריכה להציג צו ירושה לפני שמתבצעת כל משיכה שהיא מהחיסכון.
הגשנו בקשה לצו ירושה על פי חוק וקיבלנו את הצו לאחרונה.
כשאבי נפטר מצב החשבון לא היה טוב, בלשון המעטה, מכיוון שעקב מחלתו של אבי והטיפולים שעבר, נדרשו הוריי להוצאות גבוהות ימאז אימי ״שיקמה״ את החשבון ואף חסכה סכום כסף נכבד שהפרישה כל חודש ממשכורתה.
הבנק אומר כעת שהחסכון שקיים בחשבון צריך להתחלק בין כל היורשים המופיעים בצו הירושה, למרות שמדובר בתוכנית חסכון שנפתחה מספר שנים לאחר שאבי נפטר והחסכון הוא מכספי משכורתה של אימי.
מכיוון שהעיזבון של אבי צריך להתחלק בין אימי לבין כל הילדים, השאלה שלי היא על פי איזה מצב חשבון צריכה להתבצע החלוקה של הכספים בחשבון הבנק? על פי מצב החשבון בזמן שנפטר אבי או לפי מצב החשבון כיום?
האם ייתכן שאימי צריכה לוותר על חלק מהכסף אותו חסכה בשנים האחרונות מכיוון שהוא נמצא בחשבון המשותף ולהעבירו לשאר היורשים?
תודה רבה,
תמר
שלום
ממש באופן כללי מבלי לראות את המסמכים.
מחצית מהסכום שייכת לאם. המחצית האחרת אמורה להתחלק בין היורשים.
היורשים יכולים להסתלק מחלקם.
יתכן והאם יכולה להוכיח כי מדובר בכספים ששיכים רק לה.
כדאי להתיעץ עם עו"ד מומחה בתחום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה רבה.
באופן כללי, האם עושים את החלוקה על פי מצב החשבון ביום הפטירה או כיום (13 שנים אחרי הפטירה)?
תודה,
תמר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר