שלום ותודה לעונים
באפריל הוצא נגדי צו עיקול לחשבון על סך 2000 שח ממקום עבודה קודם על חוב הפרשי משכורת.
לא הייתי מודי לעיקול זה שכן הוא הופיע רק בהודעת אימייל שנשלחה לדף חשבון הבנק שלי.
בתחילת מאי (בתחילת משבר כלכלי קטן בעולם) ניגשתי למכור מניות דרך האינטרנט על מנת שיהיה לי כסף נזיל בחשבון
וקיבלתי הודעה שהשחבון חסום לפעולות מסוג זה.
ניסיתי לברר דרך האינטרנט ודרך מנהלת סניף הבנק מדוע אני חסום. (שהיתי בחול באותה תקופה כך שלא היו לי אמצעי תקשורת ישירים)
רק לאחר כשבוע וחצי קיבלתי תשובה שביצוע הפעולות נחסם בגלל צו העיקול.
לאחר עוד כמה ימי דיונים עם המוקד הטלפוני, פתחו לי את ביצוע הפעולות על מנת שאוכל למכור מניות כדי לכסות את העיקול ומינוס שהצטבר לבינתיים בחשבון.
בתקופה בה החשבון היה חסום הפסדתי כ1500 דולר מירידת ערך מניות.
יש לציין שבתאריך שבו הוצא צו העיקול (שדרך אגב אינו מוצדק אבל זה בירור אחר) היה מספיק כסף בעובר ושב לכסות את החוב, כך שלמעשה כל החסימה לא שירתה כלום מלבד לגרום לי הפסדים. כמו כן, בהודעה שנשלחה באפריל על העיקול לא צויין שום דבר על חסימת פעולות בחשבון.
השאלה שלי האם יש לי טעם לתבוע את הבנק על ההפסדים שנגרמו לי וכן פיצוי על עוגמת נפש (לא תרמו לי הרבה להנאה בטיול בחול)
בגין אי התראה על חסימת פעולות (לטענתם זהו נוהל שאינו תלוי בהם)
וכן על הזמן הרבשלקח עד שהודיעו לי מה הסיבה.
יוסף שלום,
בהנחה שכל מה שאתה טוען ניתן להוכחה במסמכים כולל ירידת הערך, ובמיוחד שההתארכות של שבוע וחצי במתן תשןבה קרתה רק בגלל הבנק (ולא גם בגללך - וביהמ"ש לא יקבל טענה של העדר אמצעי תקשורת בחו"ל אלא אם טיילת בג'ונגל), אזי ייתכן ואתה יכול לתבוע בתביעות קטנות בעצמך בגין ההפסדים או חלקם.
על עוגמת נפש אם בכלל תפוצה תקבל סכום נמוך יחסית לאור הפסיקה בישראל בנושא.
מציע לך במקרה זה בכ"ז להתייעץ מסודר עם עו"ד לפני הגשה (גם אם לאור סכום הנזק הישיר תוכל בהחלט להגיש ולתבוע בעצמך).
בברכה ובהצלחה,
דניאל כהן, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר