שלום רב. אשמח לעזרתכם.
עובדות:
1. מ2015 ועד 2017 היה פתוח נגדי תיק הוצל"פ, ששולם ונסגר שנה שעברה. התיק נפתח ע"י בנק הפועלים.
2. מזה כ8 חודשים שאני מנהלת חשבון בנק ביתרות זכות בבנק מזרחי טפחות. בגלל תיק ההוצל"פ, שרציתי להוציא כ"א הפקדתי בפיקדון 3,000 ש"ח.
3. באפריל האחרון בזמן שנכנסתי לחשבון באמצעות אפליקציה, קפצה לי אופציה לנטילת הלוואה מהבנק.
*מדובר בהלוואה מהסוג המותאם אישית לפי נתוני לקוח ולפי יכולת פירעון. ולכן הסכום המקסימלי שאושר היה 17,500 ש"ח.
6. אחרי שביצעתי את השלבים לנטילת ההלוואה- הזנתי את סכום ההלוואה שאני מעוניינת (הסך המקסימלי), את מס' החודשים לפירעון (60 חודשים), ותאריך תחילת פירעון ההלוואה- הסכום הוזרם מיידית לחשבון.
7. כבר באותו יום ובבוקר למחרת ביצעתי מס' רכישות בהסתמך על הידיעה כי יש לי את הכסף.
8. למחרת התקשרו מהבנק לשאול עבור מה נטלתי את ההלוואה. ואחרי 10 דק' בשיחה נוספת התקשרו לומר לי שהם מבטלים לי את ההלוואה.
9. רציתי לדעת האם יש כאן עילה לתביעה על ביטול חוזה שלא כדין? והאם ביכולתי לדרוש פיצויי השבה/הסתמכות?
תודה
שלום
כדאי לבדוק את הסכם ההלוואה. לדעתי יש סעיף שמאפשר לבנק לבטל את ההלוואה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר