ב18 בפברואר השנה ניגשתי לסניף בנק אגוד שבו מתנהל חשבון ישן שלי שמזה קרוב לשנה לא היה בשימוש. נדהמתי לגלות שהחשבון נסגר והתר הועברה לחשבונם המשותף של אימי ושל אחי. דרשתי לקבל אסמכתאות ומסמכים הנוגעים לחשבוני ונעניתי שהם יידלחו אלי בדואר. זה לא קרה.
לאחר שפנית לפניות הציבור קיבלתי מכתב ובו הוסבר לי שמכיוון שהחשבון היה לא פעיל כבר כמה שנים אבל היה במינוס, הוא נסגר לאלתר אחרי הפקדה שהפכה אותו לפלוס. כן הוסבר לי שהכסף הועבר לחשבון שממנו נעשתה הפקדה הנ"ל, ללא הסבר נוסף. כמובן שלא נשלחו אלי כנספח צילומים של המסכים הנוגעים לסגירת החשבון.
מה דעתכם? מה לעשות?
שלום
אתה אמור כמובן לקבל את כל המסמכים הרלוונטים. השאלה מה הנזק שנגרם לך ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
עדיין לא מדובר על תביעה. הנזק שנגרם הוא קודם כל פגיעה באוטונומיה שלי על ידי העברת כספים שלי לגורם שלישי. הסכום הוא שולי ואינו מצידק תביעה בפני עצמו (909 ש"ח) אולי אשקול תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. אבל לפני זה אני זקוקה לתשובה לשאלה הבסיסית שהפניתי לכם: האם קיים נוהל שבו מעבירים יתרה של חשבון (שנסגר "אוטומאטית" לטענת הבנק, לחשבון בנק של אדם אחר מבלי לשאול קודם את בעלת החשבון???
בתשובתך שאלת אם יש נזק: הנזק שנגרם הוא קודם כל פגיעה באוטונומיה שלי על ידי העברת כספים שלי לגורם שלישי. האם קיים בארץ נוהל שמאפשר לבנק להעביר יתרת סגירה של חשבון (שלטענת הבנק נסגר "אוטומאטית" על ידי מחלקה משפטית, בגלל שהיה מספר שנים בחוב, והסגירה נעשתה באותו היום שהופקד בו סכום כסף שסגר את החוב עם יתרה), לחשבון בנק של אדם אחר, מבלי לשאול קודם את בעלת החשבון ומבלי לידע אותה במכתב???
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר