ביצעתי העברה בנקאית לחו"ל על סך $4,000 לחברת פרסום ExoClick S.L שרשומה בספרד לצורכי פרסום. בעקבות טעות טכנית של העובדת בבנק, המחשב גבה ממני מע"מ בשווי של 683.93$ שהוא לא היה אמור לגבות.
אני משוכנע שהעסקה פטורה ממע"מ מ-2 סיבות:
1. כידוע, על פי החוק, עסקאות עם חברות הרשומות בחו"ל פטורות ממע"מ לחלוטין. חברת הפרסום רשומה בספרד. עשיתי לפחות 10 העברות זהות לחלוטין באותה שנה ומעולם הבנק לא גבה ממני מע"מ.
2. העובדת שביצעה את ההעברה בבנק טעתה בהגדרת מטרת העברה. המטרה היא "פרסום" בזמן שהעובדת סימנה "שימוש במאגרי מידע" ולכן המחשב אוטומטית גבה מע"מ. עסקאות לצורכי פרסום בחו"ל פטורות ממע"מ לחלוטין. עסקות לשימוש במאגרי מידע הינה מטרה יוצאת דופן החייבות בגביית מע"מ. המחשב בבנק הוסיף מע"מ על העסקה רק בגלל טעות של העובדת, בהגדרה לא נכונה של העסקה כ"שימושי במאגרי מידע" במקום "פרסום".
דיברתי עם המנהל של הסניף כמה פעמים במהלך השנה, הבנק לא מסכים להחזיר לי גביית מע"מ בשווי 683.93$ שהוא גבה ממני בעקבות טעות בהגדרת מטרת העברה. הם טוענים שהעברה חייבת במע"מ למרות שעשיתי איתם הרבה העברות כאלה בדיוק שהם לא גבו.
ניסיתי לבקש החזר ממע"מ והם הוציאו לי דו"ח שמראה שהבנק מעולם לא העביר להם את הכסף אפילו שעברה שנה שלמה. לא רק שהבנק לא מסכים להחזיר לי המע"מ שהוא גבה ממני כנגד החוק, הוא גם לא העביר אותו למע"מ.
אני שוקל להתייעץ עם עורך דין שיכתוב לבנק מכתב. בהנחה שאני צודק ובאמת הבנק גבה ממני מע"מ בשווי כמעט 700$ שלא כחוק והוא לא מוכן להחזיר לי אותו, אתם חושבים שכדאי לקחת עורך דין והעלויות שלו ישתלמו לי?
שלום
ראשית תמיד לעשות את ההליך מול הבנק בכתב לא בע"פ !!!
במידה ואתה צודק- כדאי לתבוע בתביעות קטנות-העליות קטנות בהרבה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר