ב14/07/15 חתמתי על הלוואת הסדר מול בנק הפועלים לאחר שלוש הלוואות בסך 10,000 כל אחת ובנוסך למינוס עך סך של 7,000 ש"ח כך שסך ההלואה עמדה על 37,033 ש"ח במועד החתימה.
נאמר לי שזו הלוואה אחרונה שאמורה לסדר לי את החשבון לפני פניה להוצאה לפועל.
חשוב לציין שבאותה התקופה לא ידעתי מה ההשלכות לכך ואיך אותה הלוואה עובדת.
כידוע הבנקים והפקידים לא בדיוק מתלהבים להסביר ללקוח שזה כתם לכל החיים ואיך עובד כל עניין הריבית, שעדיין אני לא כ"כ מבין מהו לוח שפיצר. מיותר לציין שרק היום במקרה נגלה לי (לאחר שעשיתי לפקידה חיים קשים עם מלא שאלות) שהריבית שלי מחושבת תחת אותו הלוח.
בשנתיים האחרונות, מאז חתימת ההסכם, החשבון שלי יציב ללא מינוסים או בעיות של החזרים.
אז לבעיה:
בהסכם נאמר לי שאני אחזיר בסופו של דבר 11.4% מסכום ההלוואה, לאחר בדיקה שעשיתי היום התברר לי שעד היום כבר שולמו 8,453.54 ש"ח. אין צורך להבין יותר מדי בכדי להבין ש8 וחצי אלף שקל הם הרבה יותר מ11.4% מתוך 37,033 ש"ח.
ההלוואה נפרסה לחמש שנים ועתידה להסתיים ביוני 2020.
עד אז אשלם ריבית מטורפת שעולה על 11.4% ואולי אפילו תעלה על סך ההלוואה.
שאלתי היא האם יש דבר שאפשר לעשות בנידון?
חשוב לי לציין שלפני כחמש שנים שלקחתי את ההלוואה הראשונה הייתי ממש ילד וההתנהלות הכלכלית שלי הייתה מתחת לכל ביקורת, ןאילו היום בגיל 27 אני יודע להתנהל בצורה כלכלית מחושבת ולראיה הבנק שלי מעולם לא היה יותר יציב, אפילו ניתנה לי מסגרת של 1,000 ש"ח לפני כחצי שנה, שאני עתחד לסגור אותה בחודש הבא עקב התייעלות נופסת ולקיחת אחריות על המצב הכלכלי שלי.
תודה מראש לכל עונה.
דיוויד.
שלום
יש לבקש מהבנק את לוח הסילוקים של ההלוואה עליהם חתמתם. בלוח הסילוקים יש את כל הנתונים כולל ריבית והחזר חודשי. כך אפשר לבדוק האם הריבית נכונה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר